Prostituate

Afacere pe picior mare: Iată câți bani câștigă prostituatele moldovence în Italia

557
(reînnoit 11:23 20.02.2019)
Un grup infracțional racolau fete din Moldova pentru a se prostitua în Italia.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Un bărbat de 42 de ani a fost arestat pentru 30 de zile fiind suspectat de proxenetism. El, împreună  cu o moldoveancă, au format un grup specializat în organizarea practicării prostituției de către moldovence pe teritoriul Italiei.

Timp de o lună grupul infracțional a fost documentat de oamenii legii. Astfel, s-a stabilit că bărbatul în complicitate cu femeia, care se află în Italia, au determinat două tinere de 22 și 23 de ani, domiciliate în zona de centru a țării, să practice prostituția în Italia în schimbul sumei de 2 000 euro lunar. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 10-15 clienți.

De asemenea, în urma acțiunilor de investigații s-a stabilit că suspecții și-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an. Timp în care au racolat în scopul practicării prostituției pe teritoriul Italiei mai multe tinere din Republica Moldova.

Pentru a ajunge la locul destinației, suspectul, în complicitate cu femeia, a perfectat din surse financiare proprii actele tinerelor. Astfel, în data de  14 februarie, suspectul urma să le trimită la destinație cu microbuzul pe cursa Chişinău-Italia, ultimele fiind aşteptate de complicele bărbatului.

În urma descinderilor la domiciliu, bărbatul a fost reținut.  De asemenea,  au fost depistate și tinerele care în dimineața zilei de 14 februarie urmau să fie transportate în Italia. La fel, au fost depistate şi ridicate mai multe documente probatorii de transferuri bănești efectuate din Italia de către complicele suspectului.   

În data de 15 februarie, în privința suspectului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar în privința complicelui acestuia urmează să fie desfășurate toate acțiunile ce se impun în vederea reținerii acesteia. În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă închisoare de la 4  la 7 ani.

Îngrozitor: Le-au promis locuri de muncă în Grecia, dar iată ce au făcut cu ele>>>

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în schema infracțională. La fel, identificarea altor tinere racolate, dar și în vederea identificării și confiscării mijloacelor bănești și altor bunuri obținute pe calea criminală.

557
Tagurile:
prostitutie, bani, mare, picior, Afacere
Tematic
Scandal la Chişinău: Prostituate, demnitari, restaurante de lux şi nume sonore
Activitatea SAMU Botanica

COVID-19: Alte 994 de cazuri noi de infectare

17
Alte aproape o mie de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 26 de decese. Acestea sunt datele sumbre ale zile de 1 martie în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Alte 994 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că trei din aceste cazuri sunt de import, două din Ucraina și unul din România.

Acesta este rezultatul a 2 360 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 186 447 de persoane infectate. Printre cei infectați în ultimele 24 de ore sunt și 30 de lucrători medicali. Este vorba de 11 medici, 15 asistenți medicali și patru persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Starea de sănătate a 307 persoane este extrem de gravă. Dentre acestea 56 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. MSMPS anunță decesul a 26 de persoane din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Printre victime sunt și doi lucrători ai sistemului medical din șara noastră. Este vorba de conferențiarul universitar la USMF „Nicolae Testemițanu”, Anatolie Pancenco. Acesta a activat timp de 29 ani în calitate de director al Centrului Stomatologic Municipal. A fost internat la data de 22 februarie, la Spitalul Clinic Muncipal “Gheorghe Paladi”.

Sistemul medical l-a pierdut și pe medicul chirurg  în cadrul Spitalului Raional Cahul, Boris Spînu. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 18 februarie. Până la ziua de azi, 91 lucrători medicali au decedat din cauzat infecției COVID-19. Totodată, alte 655 persoane au fost vindecate. În total, 166 833 persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...
Vaccină

Ministerul Sănătății: Este sau nu obligatoriu vaccinul AstraZeneca în Moldova?

61
(reînnoit 17:53 01.03.2021)
Actul de vaccinare este unul benevol. Asta au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au lansat astăzi campania de vaccinare împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați de jurnaliști dacă este adevărat că mulți medici refuză vaccinarea împotriva COVID-19. 

În replică, medicul epidemiolog Andrei Ceban a declarat că vaccinarea este nu este obligatorie, însă cea mai mare rată de acceptare a vaccinului este chiar în rândul angajaților din sistemul medical. 

„Sunt în drept medicii să refuze. Actul de vaccinare este unul benevol”, a declarat Andrei Ceban - medic epidemiolog al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

„Este un pas important spre micșorarea efectelor pandemiei, respectiv mizăm foarte mult pe această imunizare, deoarece va reduce numărul de infectați și suntem siguri că lucrătorii medicali se vor vaccina fiind ca un exemplu pentru vaccinare. Avem un obiectiv - vaccinarea a 70 la sută din populație. Conform procedurii aceste doze de vaccin vor ajunge în toate instituțiile spitalicești”, a declarat ministrul interimar al Sănătății Tatiana Zatîc. 

Fiecare persoană din Republica Moldova care va fi vaccinată împotriva noului tip de coronavirus va primi un certificat de vaccinare. Certificatul va fi eliberat numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin de către persoana imunizată. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de către șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice din cadrul Ministerului Sănătății, Daniela Demișcan.

Potrivit acesteia, acest certificat este deja aprobat prin ordinul nr.93 al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Șefa Direcției mai spune că acest certificat ar putea ajuta cetățenii moldoveni să poată călători liber, mai ales în statele care impun prezența acestui certificat. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
Moldova, vaccinare, doze de vaccin, vaccin


Загрузка...