Reținere

Grupare criminală, condusă de un cunoscut mafiot, desființată la Odesa

610
Gruparea criminală era bine înarmată, iar bandiții dețineau pașapoarte ale mai multor țării din lume.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Poliția ucraineană a destructurat la Odesa o grupare criminală care era condusă de cel mai influent mafiot din Azerbaidjan, Nadir Salifov, numit Lotu Guli.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite peste 300 de pașapoarte ale Moldovei, SUA, Rusiei, Israelului, Turciei și Uzbekistanului. Gruparea criminală internațională dispunea de un arsenal important de armament. Oamenii legii au ridicat şi sume importante de bani.

Nadir Salifov este considerat unul dintre cei mai periculoși și influenți lideri ai criminalității organizate în mai multe țări, inclusiv în Federația Rusă.

În octombrie 2018, poliția din Istanbul l-a reținut pe Nadir Salifov.  Potrivit Sputnik Azerbaidjan, care face referire la mass-media turcă, Lotu Guli a ajuns în vizorul Direcției Combaterea Criminalității Organizate din Istanbul după ce în presa rusă a apărut informația că mafiotul azer aduna ”dări” de la oameni de afaceri din regiunea rusească Kaluga, în timp ce se afla în Turcia.

Însă în aceeaşi lună Salifov a fost eliberat din arest în Turcia. Potrivit presei, în ianuarie 2019, el ar fi fost văzut în Azerbaidjan.

610
Tagurile:
Odesa, Mafiot, grupare criminala
Tematic
A fost reținut liderul unei structuri criminale, afiliate grupării Makena - Video
Grupare criminală: A făcut averi pe seama unor copii


Загрузка...