pistol

A ieșit din pușcărie, a furat o armă și a împușcat în polițiștii de frontieră

263
(reînnoit 11:19 15.02.2019)
Detalii despre incidentul cu arma de foc de la hotarul moldo-român: A ieșit din pușcărie, a furat o armă și a împușcat în polițiștii de frontieră – VIDEO.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Tânărul din Slobozia Mare, care a efectuat două împușcături în direcția angajaților Poliției de Frontieră, a primit mandat de arest pentru 30 de zile. În prezent acesta se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul.

Din cercetările primare s-a stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a fost recent eliberat din detenție pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Arma de vânătoare „ИЖ 27-Е” din care a tras două focuri asupra patrulei Poliției de Frontieră o deținea ilegal. Din 31 ianuarie, arma figura ca sustrasă de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. După verificarea locului infracțiunii s-a depistat și ridicat alte trei cartușe calibru 16.

În dimineața zilei de 13 februarie, în timpul desfășurării activității de verificare a patrulelor aflate în misiune de supraveghere a frontierei de stat, conducerea SPF Brânza a observat o persoană cu arma în spate. Apropiindu-se de aceasta, în vederea aflării scopului în zona de frontieră, bărbatul nu a reacționat și nu s-a supus solicitării polițiștilor de frontieră. Din contra a îndreptat arma spre patrula Poliției de Frontieră și a efectuat două împușcături, astfel fiind pusă în pericol viața și sănătatea angajaților. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat.

Pe numele lui este pornit un dosar penal pentru ”ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să revină în pușcărie pe o perioadă de la 4 la 8 ani.

263
Tagurile:
hotarul moldo-roman, arma
Tematic
Scandal la hotarul moldo-român. La fața locului a venit șeful Poliției de Frontieră
Noi detalii în scandalul de la hotarul moldo-român
Schimbări la frontiera moldo-română: Iată ce se va întâmpla
Focuri de armă la granița moldo-română: Au fost atacați polițiștii de Frontieră


Загрузка...