Cătușe

Crimă odioasă: Un cetățean turc, răpit de un grup criminal din Moldova

185
(reînnoit 11:39 12.02.2019)
Un grup criminal organizat a fost anihilat de oamenii legii. Detaliile șochează.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Un locuitor al raionului Donduşeni, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la cinci ani şi șase luni de închisoare pentru răpirea unei persoane şi pentru jaf comis în proporţii mari.

Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, au anunţat că vor contesta sentinţa primei instanţe, pe care o consideră „prea blândă”.

Potrivit oamenilor legii, inculpatul, de comun cu alţi trei complici, aflându-se în centrul oraşului Călaraşi, au convins un cetăţean al Turciei să iasă în stradă, prezentându-se ca fiind angajaţi ai poliţiei.

Ulterior, aceştia au forţat bărbatul să urce într-o maşină, unde l-au legat, lovit şi transportat într-o casă din satul Lipnic, raionul Ocniţa.

Agresorii au continuat să aplice forţa fizică faţă de victimă, pe care au imobilizat-o cu bandă adezivă şi o funie, şi au deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa (acte, bani, carduri bancare, accesorii, telefon şi un laptop) – estimate la peste 180 mii de lei.

Indivizii i-au cerut cetățeanului turc să le comunice unde sunt restul banilor şi parolele cardurilor bancare.

Timp de două zile, victima s-a aflat imobilizată, reuşind, într-un final, să se elibereze de sine stătător şi să alerteze poliția.

Cetăţenaul turc, în vârstă de 48 de ani, a venit în Republica Moldova pentru a se logodi cu o moldoveancă pe care o cunoscuse pe reţelele de socializare.

La scurt timp după crimă, inculpatul a fost reţinut, iar ceilalţi trei complici au reuşit să se eschiveze de la organul de urmărire penală, fiind anunţaţi în căutare.

Între timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, urmând a fi extrădat în curând autorităţilor din Republica Moldova, iar în privinţa unui alt membru al grupării criminale, urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată – acesta fiind judecat în prezent şi pentru un omor comis în raionul Floreşti.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

185
Tagurile:
Procuratura, crima, turc, grup criminal, Moldova
Tematic
Grupare criminală, anihilată de oamenii legii: Vezi ce făceau indivizii în țară – Foto
Acesta este arsenalul pus în aplicare de un grup criminal din sudul țării - Foto


Загрузка...