Банкноты номиналом 200 лей

Salariile directorilor de grădinițe, școli, colegii și polițiștilor Ce a decis Guvernul

417
(reînnoit 13:55 11.02.2019)
Guvernul Republicii Moldova și-a asumat răspunderea pentru amendarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019.

CHIȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Salariile directorilor de grădiniţe, şcoli şi colegii vor fi majorate cu 1.000-1.200 de lei.

Potrivit documentului, vor fi majorate şi salariile ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul a introdus modificări în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, stabilind valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor.

Salariile pentru directorii sau managerii instituţiilor de învăţământ se vor majora cu aproximativ 1.000-1.200 de lei.

În cazul subofiţerilor şi ofiţerilor, majorările vor fi stabilite între 500 şi 800 de lei.

Potrivit aceluiași document, cinci consilieri din cadrul Agenţiei pentru Soluţionarea Contestaţiilor vor primi salarii mai mari. Modificările au fost din cauza că consilierii erau remunerați cu salarii mai mici decât subalternii.

Pentru aceste majorări, în bugetul Republicii Moldova au fost prevăzute peste 130 de milioane de lei.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

417
Tagurile:
salarii, Majorare, proiect de lege, Guvernul, Moldova
Tematic
Cine are cele mai mari salarii în Moldova
Important pentru cei care vor să primească salarii mai mari de la buget
Lockdown în Marea Britanie

Important pentru moldovenii din UK: Când se relaxează restricţiile

1
(reînnoit 07:44 27.01.2021)
Având în vedere că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a început să scadă în Marea Britanie, prim-ministrul britanic Boris Johnson a venit cu o veste bună. Data când s-ar putea relaxa restricţiile în această ţară.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson a spus că restricțiile dure impuse în această ţară pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului ar putea fi relaxate de la jumătatea lunii februarie, în contextul în care numărul cazurilor de infectare a început să scadă.
Johnson a declarat că miniștrii vor „analiza posibilitatea relaxării unor măsuri”, dar a subliniat totuşi că numărul infectărilor este încă „foarte mare” și a promis doar că copiii se vor întoarce în clase „cât mai curând posibil”, potrivit Daily Mail

Guvernul a lămurit însă că relaxarea din data de 15 februarie constituie doar „primul punct” în care regulile vor fi revizuite.

Pe de altă parte, în acelaşi interviu, premierul a refuzat să garanteze că școlile vor fi deschise până la Paște, în ciuda presiunii din partea conservatorilor. Deputații conservatori și experții în educație insistă ca guvernul să găsească o modalitate de a readuce mai mulți copii în sălile de clasă.

Momentan, Marea Britanie vrea să îngreuneze intrarea oamenilor în ţară, astfel ca toți cei care intră să fie obligaţi să stea în carantină pe propria cheltuială în hoteluri de lângă aeroporturi.

Cazurile zilnice de infectare cu Covid-19 au scăzut cu 41% într-o săptămână, ajungând până la 22.195 – cea mai scăzută cifră din 15 decembrie. Pe de altă parte, numărul deceselor se menține constant la 592, în timp ce Boris Johnson se confruntă cu presiuni din partea parlamentarilor conservatori, care cer măsuri pentru ieșirea din lockdown.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1
Tagurile:
Marea Britanie, UK, restricții, COVID-19
Tematic
Când vor fi abolite restricţiile în Marea Britanie


Загрузка...
Trafic

Se circulă cu dificultate prin Chișinău: Străzile unde sunt formate ambuteiaje

4
(reînnoit 08:59 27.01.2021)
În Capitală se circulă cu dificultate. Pe unele străzi se atestă un flux sporit de transport, iar ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Tototadă, Inspectoratul Național de Securitate Publică îndeamnă șoferii să circule cu prudență. 

CHIȘINĂU 27 ian - Sputnik. Poliția anunță că pe unele străzi din Capitală s-au format ambuteiaje și se circulă cu dificultate. Astfel, pe unele străzi sunt agenții de circulație care dirijează traficul pe porțiunile de drum care sunt mai aglomerate. 

Ofițerii INSP le recomandă șoferilor să adepteze viteza de deplasare la condițiile de drum, să folosească luminile de întîlnire, să mărească distanța de siguranță între vehicule și să nu efectueze manevre periculoase în trafic, pentru a evita situațiile de risc. 

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în prezent un flux sporit de transport se atestă pe următoare străzi: 

Sectorul BOTANICA:
• bd.Iu.Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C.Negruzzi;
Sectorul BUIUCANI:
• intersecția cu sens giratoriu str.Calea Ieșilor – I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;
Sectorul CENTRU:
• bd.Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighima;
• str.Pan Halippa direcția de deplasare str.Ismail;
Sectorul CIOCANA:
• str.Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului;
• str.Vadului Vodă de la str. N.M.Spătarul pînă la str.Vadul lui Vodă;
• nodul rutier Tutun CTC;
Sectorul RÂȘCANI:
• intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T.Vladimirescu;
• str.Calea Orheiului – Studenţilor, direcția intrare în oraş.

Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că miercuri în raionele de sud ale țării ninge slab, iar pe drum se formează polei, astfel șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență, în condiții de iarnă. Potrivit INSP, pe drumurile din țară administratorii drumurilor presoară material antiderapant, iar polițiștii monitorirează traseele, pentru a fi evitate accidentele. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
circulație, mașini, ambuteiaj, trafic


Загрузка...