Au parcat în intersecție

În Chișinău am văzut de toate, dar asta este prea de tot Foto

696
(reînnoit 17:00 08.02.2019)
Știm că în Chișinău fiecare parchează așa cum îl taie capul, nimeni nu mai respectă regulile și indicatoarele de circulație rutieră. Dar felul în care a parcat șoferul acestui Mercedes depășește orice limite.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Omul a parcat mașina jumătate de pe carosabil și jumătate pe gazon, chiar în intersecție. Și încă în ce intersecție – în una dintre cele mai mari și mai aglomerate din municipiul Chișinău: bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt cu străzile Ion Creangă, Henri Coandă și Calea Ieșilor.

Am fotografiat astfel mașina șoferului buclucaș încât să nu i se vadă numerele de pe plăcuțele de înmatriculare. Și asta pentru că în această zonă întotdeauna este o mare problema să găsește un loc de parcat. Respectiv, omul a fost forțat să recurgă la acest pas, care este, mai curând, un gest disperat, decât unul tupeist. Așa că ne-am spus că de ce să-l mai streseze polițiștii cu amenzile lor, dacă omul și așa a fost stresat că nu avea unde parca și întârzia la lucru.

Același lucru îl putem spune și despre șoferul BMW-ului.

Vestea proastă pentru toți cei care își parchează mașinile în perimetrul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt este că, în curând, nu va mai fi nici un loc de parcare. Și asta pentru că autoritățile Capitalei au plan năstrușnic: să creeze o bandă doar pentru transportul public.

Și culmea, nu doar pe artera principală a orașului, ci și pe alte două străzi extrem de importante: Aleksandr Pușkin și Bănulescu-Bodoni.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci vă asigurăm că traficul va fi infernal în centrul Capitalei, un ambuteiaj continuu, de dimineața până seara.

Autoritățile Capitalei nu pot să înțeleagă un lucru simplu, ca rezervi o bandă doar pentru transportul public, trebuie să o construiești, nu să scoți din circuit una deja   existență. Căci acum și așa avem ambuteiaje infernale pe cele trei străzi, dar ce va fi când acestea se vor mai lipsi încă de câte o bandă sens? S-a gândit cineva la acest lucru? Eu cred că nu.

Așa că imaginile pe care le-am surprins în această dimineață pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu două mașini parcate jumătate pe carosabil, jumătate pe gazon și aproape că în mijlocul intersecției, vor fi tot mai multe de acum încolo.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

696
Tagurile:
foto, parcare, asta e prea de tot, Am vazut de toate, văzut de toate, vazut, chisinau
Petru Grecu

Cum să-ți dezvolți propria afacere? Program, destinat tinerilor din Moldova

37
(reînnoit 20:23 12.04.2021)
Tinerii din Capitală participă la un Program Municipal de Dezvoltare a Abilităţilor Antreprenoriale ale Tinerilor, lansat de Centrul Municipal de Tineret Chișinău. Detalii am aflat de la directorul Centrului, Petru Grecu.
Cum să-ți dezvolți propria afacere? Program, destinat tinerilor din Moldova

Programul Municipal de Dezvoltare a Abilităţilor Antreprenoriale ale Tinerilor este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. În cadrul programului, participanții dezvoltă ideea de afacere, analizează propriile idei de afaceri, fiind ghidați de antreprenori de succes din țara noastră. Din cei 57 de tineri care au depus actele pentru a participa la program, au fost selectați doar 20.

"Tinerii au avut deja prima sesiune în care au dezvoltat ideea de afaceri, iar ulterior urmează să analizeze cu specialiștii toate propunerile. În final aceștia trebuie să definetizeze o analiză a propriei afaceri și să primească un feedback de la antreprenori", a precizat pentru Sputnik Moldova directorul Centrului, Petru Grecu.

Conform unui sondaj realizat în anul 2020 de către Centrul Municipal de Tineret, peste 50 la sută dintre tinerii intervievați au remarcat că este nevoie de programe de dezvoltare antreprenorială, întrucât mulți își doresc să dezvotle afaceri și să devină oameni de succes la ei acasă.  

În 2022, CMTC își propune să colaboreze cu Primăria Chișinău în vederea lansării unui program de start-up, astfel ca ideile de afaceri ale tinerilor să nu rămână doar pe hârtie, ci să fie pună în practică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
program, tineri
Tematic
Pandemia - provocare pentru tineri: Cum le-a fost afectată activitatea


Загрузка...
Ședință de lucru a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu membrii Guvernului în exercițiu

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu membrii Guvernului în exercițiu

50
Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu membrii Guvernului în exercițiu pentru a discuta situația epidemică din țară, dar și măsurile luate în acest sens. 

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Zinaida Greceanîi a convocat luni ședința operativă cu cabinetul de miniștri în exercițiu. Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, reprezentanții Executivului au oferit informații despre evoluția pandemică în contextul măsurilor instituite prin declararea stării de urgență.

Totodată, a fost menționată scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19, dar și importanța menținerii măsurilor în vederea asigurării controlului asupra situației în sănătatea publică.  

În cadrul ședinței s-a discutat subiectul aprovizionării sistemului medical cu vaccinuri. Totodată, cei prezenți au precizat necesitatea vaccinării de urgență a cadrelor didactice, pentru ca elevii claselor primare să poată reveni la studii cu prezența fizică în clase, în timpul apropiat.

Membrii Executivului și președintele Legislativului au abordat și subiectul ce ține de susținerea sferei social-economice, inclusiv prin promovarea de către deputați din diferite fracțiuni a mai multor proiecte de lege menite să atenueze impactul crizei, dar și care necesită suportul Guvernului în exercițiu pentru implementare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
pandemie, Guvern, ședință, Zinaida Greceanîi


Загрузка...
Fată în mască la gym

Masca inteligentă inventată în Rusia respiraţie uşoară la birou sau la sala de fitness

0
(reînnoit 19:31 12.04.2021)
Un grup din Rusia, care lucrează cu dezvoltatori ruși de înaltă tehnologie, a dezvăluit un design de mască de protecţie, care nu numai că asigură o protecție sporită împotriva Covid, dar ușurează respirația prin utilizarea unui tip special de filtru.

BUCUREŞTI, 13 apr – Sputnik. „Este foarte ușor să respiri prin această mască: poți face sport cu ea, inclusiv jogging” sau să lucrezi la birou întreaga zi, a declarat pentru RT serviciul de presă al Inițiativei Naționale Tehnologice (NTI), un program de stat care reunește antreprenori și experți care lucrează în sfera high-tech.

NTI a precizat că designul seamănă cu o mască obișnuită, mai exact, o mască lavabilă din neopren. Dar se spune că are un avantaj major: un filtru profesional similar cu cel utilizat în ventilatoarele pulmonare, care salvează viețile pacienților cu complicații severe de la Covid-19.

Acest filtru oferă un nivel semnificativ de protecție împotriva agenților virali, bacterieni și fungici, a polenului, aerosolilor și prafului şi, în acelaşi timp, practic nu împiedică deloc fluxul de aer, potrivit NTI.

Masca a fost concepută pentru sportivi, fiind dotată și cu șase senzori, fiind capabilă să monitorizeze sarcina fizică, temperatura corpului și calitatea aerului, printre alte lucruri. Senzorii sunt plasaţi într-un cartuș care poate fi scos și dezinfectat. Filtrele trebuie înlocuite după 48 de ore de utilizare.

Masca a trecut deja prin teste selective în rândul sportivilor profesioniști, adaugă NTI. Prețul unei astfel de „măști inteligente” nu a fost încă dezvăluit.

Echipamentul inovator este cel mai recent design apărut în contextul în care în întreaga lume a fost introdusă necesitatea purtării pe perioadă nedeterminată a măştilor. Pare a fi mai promițătoare decât măştile pentru nas care se presupune că ar asigura protecția împotriva infecției în timpul meselor, mască propusă recent de cercetători mexicani, sau decât casca anti-Covid-19 de tip spațial, proiectată în Columbia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
protecţie, protectie, mască


Загрузка...