Cezara Dilevschi

Psiholog, către părinți: nu mai strigați la copiii voștri, metoda asta nu funcționează

1005
(reînnoit 13:13 06.02.2019)
Psihologii bat alarma: Bătaia nu este ruptă din Rai, cu violență și țipete nu vei educa un copil să fie om bun.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Fiecare părinte își dorește să fie cel mai bun pentru copilul său, unora le reușește, iar altora mai puțin. De ce?

Poate nu au suficientă răbdare sau cunoștințe. Cum ne educăm copilul fără violență, am întrebat-o pe Cezara Dilevschi, psiholog și psihoterapeut. Specialistul le sugerează părinților să dea dovadă de mult calm, or educația copilului necesită multă răbdare și echilibru emoțional. Părinții trebuie să aibă o atitudine corectă față de copilul lor, să combine permisivitatea și disciplina.

"Pe copii trebuie să-i educăm, în primul rând, prin propriul exemplu. O dată ce copilul trăiește o emoție foarte intens, el nu este capabil să raționalizeze. Nu este corect să strigi la el sau să-l bați. Cea mai sigură metodă este ca părinții să-și păstreze calmul, să-l liniștească pe copil, este important contactul fizic, să fiți aproape de el și să discutați” spune Cezara Dilevschi.

Părinții violenți vor crește copii violenți, pentru că vor prelua exemplu de la familie cum să-și manifeste furia.

"Totul începe de la exemplu din familie și trebuie multă perseverență și consecvență pentru a oferi o educație corectă. Relația cu părinții îi oferă copilului echilibrul afectiv și siguranța de care are atâta nevoie", a punctat psihologul.

Majoritatea rapoartelor cu privire la violența în familie arată peste jumătate dintre părinți nu consideră că o palmă la fund este o formă de violență, iar peste 90% cred că violența este doar atunci când lovirea provoacă vânătăi și cicatrici sau când părinții își bat copilul fără motiv. Concluzia este că noi toți, ca societate, avem nevoie de o schimbare care trebuie să înceapă cu copiii noștri.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

1005
Tagurile:
Bataie, violenta, copil
Tematic
Date alarmante: Jumătate din adolescenții din Moldova sunt expuși violenței la școală
Drama copiilor abandonați de către părinți
Veronica Cernat, despre combaterea violenței în familie


Загрузка...