Avion, imagine de arhivă

Air Moldova, anunț de ultimă oră: Moldovenii pot intra în Irlanda cu buletin românesc

500
(reînnoit 17:26 04.02.2019)
Compania Air Moldova anunță că a reușit să remedieze situația privind accesul în Irlanda în baza cărții de identitate românești, pentru moldovenii care dețin cetățenia română, - detalii.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Compania Air Moldova a făcut un anunț de ultimă oră prin care informează cetățenii moldoveni, care dețin cetățenia română, că vor putea merge în Irlanda în baza cărții de identitate.

”Ca urmare a eforturilor depuse de către compania Air Moldova și partenerii săi, ne face plăcere să vă comunicam faptul ca situația accesului pasagerilor cu cetățenie romana in Irlanda a fost remediata”, anunță Air Moldova pe pagina sa de Facebook.

Anterior, autoritățile de la Dublin au anunțat că, începând cu 1 februarie, cetățenii Republicii Moldova, care dețin și cetățenia română, nu mai pot intra în Irlanda în baza cărții de identitate românești.

”Air Moldova” a fost sancționată pentru transportarea spre Dublin a pasagerilor care se legitimează doar cu carte de identitate emisă de autoritățile din România.

Cartea de identitate românească reprezintă documentul care atestă identitatea, cetăţenia română şi domiciliul stabil în România şi se eliberează începând cu vârsta de 14 ani. De la 1 ianuarie 2007, cartea de identitate poate fi folosită şi ca document de călătorie, dar numai în interiorul Uniunii Europene.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

500
Tematic
Parlamentul va audia miercuri informații cu privire la privatizarea ”Air Moldova”


Загрузка...