Pașaport românesc

Moldovenii nu mai pot intra în Irlanda în baza cărții de identitate românești

1815
(reînnoit 15:52 04.02.2019)
Din 1 februarie 2019, moldovenii care dispun de cetățenia română nu mai pot intra în Irlanda în baza cărții de identitate românești.

Update: Air Moldova, anunț de ultimă oră: Moldovenii pot intra în Irlanda cu buletin românesc.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova, care dețin și cetățenia română, nu mai pot intra în Irlanda în baza cărții de identitate românești. Interdicția a intrat în vigoare din februarie și a fost impusă de autoritățile de la Dublin.

Din 1 februarie 2019, toți cetățenii români din spațiul extracomunitar pot intra pe teritoriul statului irlandez doar în baza pașaportului valabil românesc.

Autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană ”Air Moldova” pentru transportarea spre Dublin a pasagerilor care se legitimează doar cu carte de identitate emisă de autoritățile din România.

”Până la clarificarea situației atenționăm toți pasagerii care călătoresc sau achiziționează bilete spre Irlanda, în baza pașaportului românesc, de necesitatea de a prezenta la îmbarcarea, la Chișinău, a pașaportul românesc valabil”, anunță compania aeriană.

În prezent, ”Air Moldova” întreprinde toate măsurile pentru confirmarea documentelor legale în baza cărora a fost sancționată și în baza cărora mai mulți pasageri aflați în această situație nu au putut călători de la Chișinău la Dublin.

Cartea de identitate românească reprezintă documentul care atestă identitatea, cetăţenia română şi domiciliul stabil în România şi se eliberează începând cu vârsta de 14 ani. De la 1 ianuarie 2007, cartea de identitate poate fi folosită şi ca document de călătorie, dar numai în interiorul Uniunii Europene.

1815
Tagurile:
Moldova, Irlanda, pasaport romanesc
Tematic
Incredibil: Câți moldoveni au obținut cetățenia română în 2016
Noi reguli de acordare a cetățeniei statelor UE, inclusiv cetățenia română


Загрузка...