Istoria bogată a cimitirului evreiesc din Chișinău poartă amprentele Holocaustului

A început reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău

184
(reînnoit 13:24 29.01.2019)
Istoria bogată a cimitirului evreiesc din Chișinău poartă amprentele Holocaustului. Adevărul despre această crimă cumplită este scris cu urme de gloanțe.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Autoritățile au început reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău, monument național de istorie și artă. Planul de reconstrucție a fost consultat, astăzi, în cadrul unei vizite de documentare a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu reprezentanții Comunității evreiești din Republica Moldova, precum și cu Paul Packer, președintele Comisiei SUA pentru Conservarea Patrimoniului American în străinătate și Tali Ploskov, vicepreședintele Knessetului Statului Israel, copreședintă a Grupului parlamentar de prietenie Israel-Moldova.

Cimitirul a fost transferat recent din gestiunea Consiliului Municipal Chișinău în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

1 / 4
Istoria bogată a cimitirului evreiesc din Chișinău poartă amprentele Holocaustului

Cimitirul evreiesc din Chișinău, cu o suprafață de peste 12 hectare și cu peste 40 de mii de morminte, funcţionează din anul 1887. Este unul din cele mai vechi cimitire din Chișinău, fiind inclus în Lista monumentelor de istorie şi artă de categorie naţională. O parte din cimitir a fost distrus în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În cimitir se sunt mai multe morminte și monumente vechi de peste un secol, precum și o sinagogă funebră, unică în Moldova, care necesită reparație. Înmormântări în cimitir se petrec și în prezent.

184
Tagurile:
Holocaust, cimitir
Tematic
Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău. Iată care este programul activităților
Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – ce trebuie să ținem minte
Boris Druță: Tinerii trebuie să cunoască lucrurile înfricoșătoare despre Holocaust


Загрузка...