Iarnă

Salvatorii sunt în alertă: Pericol major în următoarea perioadă

239
(reînnoit 13:16 29.01.2019)
În contextul avertizării cod galben emise de meteorologi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă și îndeamnă oamenii la vigilență.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat ieri că, în  perioada 29 ianuarie – 05 februarie, în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează  distrugerea  treptată а formațiunilor de gheață. Gheața va fi subțire, fragilă şi îmbibată cu apă.

În acest context, salvatorii avertizează că deteriorarea gheții pune în pericol viața celor aflați pe aceasta. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează amatorii de pescuit la copcă despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Astfel, este strict interzisă aflarea pe gheață dacă stratul nu depășește 8-10 centimetri.

Potrivit IGSU, minorii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire. Părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace  pe gheața lacurilor și râurilor. Pentru evitarea tragediilor, maturii sunt rugați să le interzică copiilor schiatul și patinajul în preajma bazinelor acvatice. În cazul în care sunt observate persoane căzute sub gheață, salvatorii îndeamnă oamenii să apeleze în mod de urgență Serviciul 112.

239
Tagurile:
gheata fragila, cod galben, pericol, salvatori, alerta
Tematic
Mai mulți șoferi au ajuns cu mașinile în șanț: Salvatorii au intervenit în zeci de cazuri


Загрузка...