Ghețus

Vreme rea în Moldova: Ce se întâmplă la punctele de trecere a frontierei de stat

166
(reînnoit 11:15 25.01.2019)
Condițiile meteo nefavorabilă au afectat traficul rutier pe întreg teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. La ora actuală, toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat programul de lucru și nici fluxul de persoane și mijloace de transport.

Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat corespunzător condițiilor meteo.

Au fost instituite avertizări și este posibil ca unele porțiuni de drum să fie închise. Oamenii trebuie să țină cont și de atenționările altor instituții de resort.

Poliția de frontieră va monitoriza situația la frontiera de stat, iar în cazul apariției unor situații imprevizibile, va veni cu informațiile de rigoare.

Amintim că prin punctul de trecere „Unguri-Bronnița” se permite traversarea mijloacelor de transport a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 kilometri de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk.

Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană. 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă: verificarea prealabilă a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor; în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze „LINIA VERDE”: 022 259 717; manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

166
Tagurile:
puncte de trecere, frontiera de stat, situatie, Politia de Frontiera, Moldova
Tematic
Cât vor mai ține ninsorile: Meteorologii au actualizat prognoza
Ultimă oră: Școlile și grădinițele din țară vor fi închise


Загрузка...