Asociația Internațională ”Personalitate” a decernat, în cadrul unei gale, premiile ”Personalitatea Anului - 2018”

Conducătorului Sputnik Moldova i-a fost decernat premiul ”Personalitatea Anului - 2018”

224
Ieri, la Chișinău, a avut loc Gala de decernare a premiilor ”Personalitatea Anului - 2018” pentru știință, cultură, economie, prietenia popoarelor, mijloace de informare în masă și altele.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Directorului Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, i s-a acordat, de către Asociația Internațională ”Personalitate”, premiul ”Personalitatea Anului - 2018” în categoria mass-media.

"Înțeleg că acest premiu a fost oferit Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova, care astăzi, în condițiile grele de război informațional, se preocupă de cea mai importantă chestiune pentru cititorii Republicii Moldova. Și anume ca deja obișnuita viziune unipolară asupra lumii să devină multipolară", a declarat Vladimir Novosadiuc.

Международная ассоциация Personalitate назвала лауреатов премии Персона года - 2018
© Sputnik / Miroslav Rotari
Diploma și medalia ”Personalitatea Anului - 2018” care au fost acordate directorului Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc.

Potrivit lui, hegemonii dispar, iar multipolaritatea devine tot mai interesantă pentru cititorii Sputnik.

"Sunt foarte bucuros că munca noastră este apreciată. Ne vom strădui să mergem mai departe pe această cale, orice s-ar întâmpla în această viață", a spus el.

În acest an, ”Personalitatea Anului” este desemnată deja a opta oară, a menționat președintele Asociației Internaționale ”Personalitate”, Serghei Evstratiev. Scopul decernării acestui premiu este de a scoate în evidență personalitățile din țară și de a îmbunătăți imaginea țării.

"Imaginea țării o fac și o promovează personalitățile care trăiesc aici", a spus Serghei Evstratiev.

Vom menționa că cei distinși cu premiul ”Personalitatea Anului - 2018” în diferite domenii sunt: Cerneliu Popovici, consilierul președintelui Republicii Moldova; Vladimir Novosadiuc, șeful Agenției ”Sputnik Moldova”; Ion Solonenco, general de brigadă în retragere; Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova; Dmitrii Calac, redactor-șef revista economică ”Logos Pres” S.A.; Elena Pintilei, director general Biblioteca Națională a Republicii Moldova; Ludmila Lașceonova, președintele Comunității Ruse din Republica Moldova; Arcadie Suceveanu, scriitor, președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova; Constantin Haret, directorul Teatrului Dramatic Rus „A. P. Cehov”; Vugar Navruzov, doctor în drept, președintele Congresului Azerilor din Republica Moldova.

224
Tagurile:
2018, Personalitate, premiu
Tematic
Sputnik conduce în topul celor mai bune 10 surse media online din Moldova
Prima dată în Moldova: Studioul radio mobil Sputnik la Forumul Economic Moldo-Rus
Ambasadorul FR în Moldova a felicitat AIP „Rossia segodnia” cu cea de-a cincea aniversare
Lumânări

Actorul Vlad Ciobanu va fi petrecut miercuri pe ultimul drum: Detalii

35
(reînnoit 16:19 24.11.2020)
Actorul Vlad Ciobanu va fi petrecut miercuri pe ultimul drum. Anunțul a fost făcut de fratele acestuia, scriitorul Vitalie Ciobanu.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Fratele lui Vlad Ciobanu, scriitorul Vitalie Ciobanu a făcut pe Facebook următorul anunț pentru cei care vor să-l petreacă pe actor pe ultimul drum. 

”Mâine, miercuri, 25 noiembrie, între ora 11.00 și 12.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Vlad va fi depus în holul teatrului „Luceafărul” din Chișinău (str. Veronica Micle 7). Serviciul religios și înhumarea vor avea loc la Cimitirul Central, de pe strada Armenescă, la ora 12:30. Din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, nu vom organiza un parastas - masă de pomenire”, a scris Vitalie Ciobanu. 
Vlad Ciobanu
Vlad Ciobanu

Cunoscutul actor, Vlad Ciobanu, s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Actorul suferea de leucemie acută și era internat la Institutul Regional de Oncologie Iași încă de la începutul verii. 

Luminare
© Sputnik / Евгений Панасенко
De săptămâna trecută, actorul a fost confirmat pozitiv și la noul tip de coronavirus. Vlad Ciobanu a devenit foarte cunoscut mai ales după interpretarea rolului lui Eminescu adolescentul în filmul "Luceafărul" - singura peliculă de lung metraj dedicată Marelui Poet, în regia lui Emil Loteanu.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. Rolurile în care a mai excelat în scenă au fost Hamlet, Macbeth, Don Juan și altele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
ceremonia de înmormântare, înmormântări, Înmormântare, actor


Загрузка...
Reținere - foto simbol

Euro falși răspândiți în Moldova: Trei persoane arestate

54
(reînnoit 15:55 24.11.2020)
Trei membri ai unei grupări criminale organizate specializate în punerea în circulație a bancnotelor false au fost reținut în flagrant, cu plasarea ulterioară în arest. Ei au încercat să răspândească 60 de mi de euro falși. Aflați cum pot fi deosebiți euro falși.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Procuratura Generală informează astăzi că organele de drept au prevenit o tentativă de punere în circulație a peste 60 de mii de euro falși, în bancnote cu nominalul de 500 de euro.

Semnul euro
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Încercarea a fost făcută de un grup criminal organizat, membrii căruia se află acum în arest.

Trei persoane despre care organele de drept afirmă că fac parte din respectiva grupare au fost reținute în flagrant de mascații de la „Fulger” și apoi plasate în arest. 

Învinuiții sunt doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani, care au fost anterior judecați pentru alt gen de infracțiuni. Pentru fapta de care sunt învinuiți acum, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au mai depistat arme, muniții deținute ilegal, obiecte de preț, precum și mijloace financiare, care au fost ridicate și supuse expertizelor.

„În rezultatul acțiunilor de anchetă a fost posibilă realizarea achiziției de control a unui lot în valoare de 5 mii euro în bancnote false cu nominalul a câte 500 euro. Ulterior, la a doua tranzacție, au fost depistate și ridicate alte 116 bancnote false cu același nominal de 500 euro (în total, 63 mii euro falși)”, a informat Procuratura Generală.

Potrivit procurorilor, rezultatul măsurilor speciale de investigații indică asupra activității criminale a unui grup mai larg de persoane, bine organizat, care intra în posesia valutei străine contrafăcute, inclusiv dolari americani, pe care îi introduceau în Republica Moldova, unde îi puneau în circulație.

Verificarea euro: culoarea cifrei din colț trebuie să se schimbe

Primul semn că bancnota de euro este falsă îl reprezintă lipsa elementelor tactile în partea de sus, precum și cifra bancnotei în partea de jos.

De asemenea, dacă nu se schimbă culoarea cifrei din colț atunci când mișcați bancnota, înseamnă că aceasta este falsificată.

Verificarea dolarilor: cei adevărați au „muzicuță”

Pentru a verifica autenticitatea dolarului american, Poliția recomandă să atragem atenția la prezența filigranului - elementul optic variabil, care-și schimbă culoarea din verde într-un negru albăstrui.

Trebuie examinate și elementele tactile prezente la imaginea președintelui și inscripția din partea de sus a bancnotei: dacă trasăm cu unghia pe aceste zone, vom  auzi parcă o "muzicuță".

Dacă bănuiți că dețineți în posesie bancnote false, nu încercați să o plasați în continuare în circuitul economic, ci apelați de urgență Poliția la 112 și predați-le autorităților. Fabricarea în scopul punerii în circulaţie sau punerea în circulaţie a banilor falși sunt infracțiuni pedepsite cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani, precizează Poliția.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
falsificare, euro, persoane arestate
Tematic
Fabrică de bani falși: Cum au fost trași pe sfoară angajații unor benzinării - Video


Загрузка...

SUA s-au retras din Acordul Cer Deschis: Care vor fi consecințele

0
(reînnoit 16:48 24.11.2020)
SUA s-au retras oficial din Acordul Cer Deschis. Documentul semnat în anul 1992 și intrat în vigoare în 2002, își propunea consolidarea securității în Europa după Războiul Rece.

Acordul le permite statelor semnatare să efectueze zboruri reciproce de recunoaștere de către aeronave de observație neînarmate, să adune deschis informații cu privire la forțele armate și evenimentele cu caracter militar. Moscova a declarat că regretă retragerea SUA din acord și a subliniat că această decizie dăunează securității regionale și internaționale.

Moscova a comentat retragerea SUA din acordul Cer Deschis>>>

Americanii și-au anunțat intenția de a se retrage din Acordul Cer Deschis în luna mai a acestui an, sub pretextul unor încălcări din partea Rusiei. Moscova respinge aceste acuzații, menționând că SUA au încălcat în mai multe rânduri documentul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
acord, retras, SUA
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...