Holocaust

Victimele Holocaustului vor fi comemorate în Moldova - Detalii

180
(reînnoit 14:01 21.01.2019)
În data de 29 ianuarie vor fi organizate o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Parlamentul, în parteneriat cu comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează pe 29 ianuarie curent o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului. 

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, alături de comunitatea evreiască, reprezentanți ai comunității rome, invitați de peste hotare și oficiali din Republica Moldova vor  participa în data de 29 ianuarie, ora 10.00 la mitingul-recviem de comemorare a victimelor Holocaustului.

”Statul Republica Moldova a însușit lecția trecutului și a înțeles să acționeze împotriva uitării și a oricăror forme ale intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei.

Acțiunile de comemorare a victimelor Holocaustului sunt expresia datoriei de a recunoaște și asuma crimele comise împotriva comunității evreiești și a comunității rome. Suntem obligați să înțelegem lecțiile trecutului, pentru a nu admite vreodată repetarea lor”, a declarat Andrian Candu. Toți cei care vor putea veni în această zi sunt așteptați la monumentul Victimelor Fascismului, din strada Calea Orheiului. 

180
Tagurile:
detalii, Moldova, Holocaust, Victime
Tematic
La Chișinău va fi deschis un Centru cultural istoric evreiesc
Holocaustul, cea mai mare crimă din istorie


Загрузка...