Studenți

Studenții dotați din Moldova vor primi o bursă de 2500 de lei

119
(reînnoit 17:52 18.01.2019)
Guvernul își propune să eficientizeze procesul de pregătire a cadrelor ştiinţifice și să motiveze tinerii să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Șapte studenți-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2019, în valoare de 2500 de lei, iar alți cinci studenți vor beneficia de Bursa nominală, care constituie 2000 de lei.

Bursele se acordă anual doctoranzilor din anii 2 și 3, care își fac studiile cu frecvență în diferite domenii și înregistrează performanțe academice deosebite. Prin nominalizarea celor mai dotați doctoranzi. Guvernul își propune să eficientizeze procesul de pregătire a cadrelor ştiinţifice și să motiveze tinerii să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare.

În total, la concurs au fost depuse 23 de dosare de către studenții-doctoranzii din cadrul a 9 universităţi din ţară. Acestea au fost evaluate de cinci grupuri de experți selectați de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, conform domeniului științific și programelor de doctorat prezentate de către participanți.

119
Tagurile:
Moldova, studenți, bursă
Tematic
Elevii din clasele a II-XII-a vor primi burse de la 335 de lei la 640 de lei
Vrei să beneficiezi de bursă? Iată ce trebuie să faci


Загрузка...