pix

Angajații MAI, SIS, CNA sunt invitați depună cereri la o instituție de stat

337
(reînnoit 17:43 18.01.2019)
Angajații instituțiilor de forță pot solicita la casele teritoriale de asigurări sociale indemnizațiile adresate familiilor cu copii.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie 2019, casele teritoriale de asigurări sociale (CTAS) stabilesc angajaților instituțiilor de forță indemnizația de maternitate, indemnizaţiile adresate familiilor cu copii, indemnizaţia paternală şi ajutorul de deces.

”Aceste tipuri de prestaţii de asigurări sociale pot fi solicitate de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Serviciului de Informare şi Securitate şi Centrului Naţional Anticorupţie”, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) într-o notă informativă.

Solicitanţii de indemnizaţie de maternitate sau de indemnizaţie paternală  pot depune cererea pentru stabilirea indemnizaţiei respective la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de domiciliu, ori la CTAS în a cărei rază de deservire se află unitatea de la locul de muncă de bază.

Conform legislației naționale, indemnizaţiile stabilite până la 1 ianuarie 2019, vor fi achitate în continuare din bugetul de stat la locul de serviciu al militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract, al persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi ale sistemului penitenciar, al ofiţerilor de protecţie şi colaboratorilor organelor securităţii statului şi Centrului Naţional Anticorupţie. 

Beneficiarii pot utiliza şi serviciul electronic ”e-Cerere. Indemnizaţii Familiilor cu Copii”,  disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (www.cnas.md).

337
Tagurile:
structuri de forță, salariu, indemnizatie
Tematic
Parlamentul din Moldova schimbă regulile de acordare a indemnizațiilor
În Moldova va fi introdusă indemnizația pe viață


Загрузка...