Depozit militar în flăcări

Sobele defecte continuă facă victime: Flăcările au mistuit tot ce le-a stat în cale

122
(reînnoit 12:45 15.01.2019)
O femeie a murit după ce casa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați astăzi pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit în localitatea Pănășești a raionului Strășeni. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de intervenție.

Pompierii au stabilit că flăcările au cuprins casa pe o suprafață de 16 metri pătrați. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul casei.

Totodată, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat a unei femei în vârstă de 78 de ani. Se presupune că aceasta s-a intoxicat în urma procesului de mocnire, iar incendiul s-ar fi produs ca urmare a construcției incorecte a sobei, dar și nerespectării regulilor de exploatare. Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează să fie stabilite ulterior.

Pentru a evita tragediile, IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare în timpul rece a anului. Se recomandă ca sobele să fie verificate la timp. Pompierii avertizează cetățenii despre riscul producerii incendiilor în urma supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. Mai mult, distanța între sobă și obiectele combustibile trebuie neapărat să fie respectată. Aceasta nu trebuie sa fie mai mică de jumătate de metru.

Oamenii sunt rugați să nu acopere sobele pentru a evita procesul de mocnire care poate provoca arderea, dar și intoxicații. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 92 incendii în urma cărora au decedat 18 persoane.

122
Tagurile:
cale, Victime, sobe defecte
Tematic
Incediu puternic în Capitală: O persoană s-a stins din viață - Detalii


Загрузка...