acces interzis

Asasinul studentului moldovean ucis la Iași va sta până la sfârșitul vieții în închisoare

368
(reînnoit 16:41 14.01.2019)
Criminalul care l-a ucis la Iași pe tânărul student din Republica Modldova va sta tot restul vieții după gratii.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Asasinul lui Victor Nour, un tânăr din Republica Moldova care a fost ucis cu bestialitate într-un cămin al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România, va sta până la sfârșitul vieții sale în închisoare.

Curtea de Apel Iaşi a pus punct procesului în care Aurelian Giosan, fost student al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”, a fost acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, tâlhărie şi distrugere. Acesta a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare. Judecătorii au stabilit pentru acesta pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă, scrie presa locală.

Giosan a mai fost obligat de instanță să plătească daune totale de 500 de mii de euro părinților lui Victor Nour, dar și unui alt student care a fost grav rănit în noaptea tragică de 9 noiembrie 2015.

Cum a avut loc crima

Victor Nor, un tânăr de 19 ani din Chișinău, își făcea studiile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Acesta a fost omorât în dimineața zilei de 9 noiembrie 2015 de către un alt student cu care locuia în aceeași cameră la cămin.

Potrivit specialiștilor de la Institutul de Medicină Legală din Iași, Victor Nour a decedat după ce i-au fost aplicate peste 40 de lovituri de cuțit în timp ce dormea. În cameră în acea noapte mai era un alt coleg de-al său, Casian Harpa, de 20 de ani, care și el a fost grav rănit de cel de-al treilea coleg de cameră, Aurelian Giosan.

Tânărul din Moldova, ucis la Iaşi, a fost omorât în timp ce dormea>>>

Potrivit procurorilor, Giosan s-a întors la cămin în ziua asasinatului, petrecându-şi noapte la un club din oraş, și şi-a atacat colegii de cameră cu un cuţit, în timp ce aceștia dormeau. După aceasta, Giosan a dat foc încăperii și a fugit de la locul infracțiunii.

Infractorul, Aurelian Giosan, a fost reținut la o zi de la comiterea crimei, în casa părinților săi din Roman, județul Neamț. Un portret psihiatric al lui Giosan, realizat de experţi în timpul procesului, releva că acesta nu manifestă empatie faţă de victime, regret faţă de faptele comise, conturează o periculozitate extremă, dovedind pe deplin riscul concret pentru ordinea publică pe care îl reprezintă punerea sa în libertate.

368
Tagurile:
asasin, Iași, Victor Nour
Tematic
A fost stabilită identitatea studentului ucis. Avea 19 ani şi era din Chişinău
Universitatea din Iaşi vine cu precizări despre moartea tânărului din Moldova
gheretă

Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală: Despre ce au vorbit

2
(reînnoit 13:11 04.08.2020)
Primarul Ion Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală. Iată despre ce au discutat în cadrul ședinței.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Primarul Capitalei a avut o întrevedere cu mai mulți administratori de gherete la inițiativa unor consilieri municipali. Ion Ceban le-a comuniat acestora că se admite amplasarea gheretelor în limita prevăzută de dispoziția semnată pentru perioada estivală.

”I-am ascultat și am comunicat că nu se mai admite amplasarea mai multor unități decât prevede dispoziția semnată pentru perioada estivală”, a scris Ion Ceban pe Facebook. 

Referitor la celelalte scheme de amplasare, Ion Ceban le-a comunicat administratorilor că, după ce a fost aprobat conceptul privind comerțul stradal, regulamentul a fost făcut public, iar în data de 13 august vor avea loc primele dezbateri publice cu privire la îmbunătățirea documentului. Atunci vor putea fi făcute propuneri de către cei interesați de îmbunătățirea regulamentului.

Noul regulament stabilește modul de organizare și de desfășurare a licitațiilor pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, condițiile de participare la licitații, de achitare a costului bunului adjudecat și modul de amplasare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
Ion Ceban
Tematic
O gheretă în care se vindeau băuturi alcoolice a fost luată pe sus la propriu: Video


Загрузка...
 Reținere - foto simbol

Dosarul „Metalferos”: O mulțime de persoane au fost reținute Video

60
(reînnoit 13:06 04.08.2020)
Evoluții de ultimă oră în dosarul „Metalferos”: organele de drept informează despre reținerea a 16 persoane, inclusiv a 4 polițiști, în urma a 31 de percheziții.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Un număr de 16 persoane au fost reținute în urma acțiunilor de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”, anunță marți, 4 august, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Printre persoanele reținute se numără și 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Luni, 3 august, au fost efectuate 31 de percheziții în dosarul „Metalferos”, la sediile firmelor-căpușă și intermediare din jurul companiei, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați, precizează organele de drept citate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte și acte relevante pentru cauza penală.

Acțiunile au fost efectuate în comun cu Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA).

Procuratura Generală dă asigurări că „investigațiile procurorilor nu periclitează în niciun fel activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv spre documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
reținute, dosarul, persoane
Tematic
Detalii în urma perchezițiilor de la Metalferos: Șapte persoane au fost reținute


Загрузка...