Postul Vamal Costești

Au rămas cu gura căscată: Iată ce au descoperit vameșii moldoveni - foto

414
(reînnoit 14:20 14.01.2019)
Vameșii moldoveni au prevenit două tentative de contrabandă cu țigări - detalii.

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Două tentative de contrabandă cu țigări au fost prevenite de vameșii moldoveni. Cazurile au avut loc la Costești și Aeroportul Internațional Chișinău.

Oamenii legii au ridicat aproximativ 17 mii de țigarete cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

În cazul înregistrat la Vama Costești au fost depistate 13 860 de țigarete, care erau ascunse în automobilul unui locuitor al Capitalei. Bărbatul urmează să achite și o amendă de până la 4 mii 500 de lei.

Alte 3 mii de țigarete au fost descoperite în valiza unei femei care se îndrepta spre Roma. Vameșii le-au găsit în cadrul scanării bagajelor de cală. În ambele cazuri au fost antrenați câini dresați aflați în dotarea Serviciului Vamal. Femeia s-a ales cu o amendă de trei mii de lei.

414
Tagurile:
tigari, Contrabanda, Vameși
Tematic
Moldoveni, la o fabrică clandestină de țigări din Uniunea Europeană
Cetățenii moldoveni, pe primul loc la contrabanda cu țigări în România
gheretă

Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală: Despre ce au vorbit

6
(reînnoit 13:11 04.08.2020)
Primarul Ion Ceban a avut o întâlnire cu administratorii gheretelor din Capitală. Iată despre ce au discutat în cadrul ședinței.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Primarul Capitalei a avut o întrevedere cu mai mulți administratori de gherete la inițiativa unor consilieri municipali. Ion Ceban le-a comuniat acestora că se admite amplasarea gheretelor în limita prevăzută de dispoziția semnată pentru perioada estivală.

”I-am ascultat și am comunicat că nu se mai admite amplasarea mai multor unități decât prevede dispoziția semnată pentru perioada estivală”, a scris Ion Ceban pe Facebook. 

Referitor la celelalte scheme de amplasare, Ion Ceban le-a comunicat administratorilor că, după ce a fost aprobat conceptul privind comerțul stradal, regulamentul a fost făcut public, iar în data de 13 august vor avea loc primele dezbateri publice cu privire la îmbunătățirea documentului. Atunci vor putea fi făcute propuneri de către cei interesați de îmbunătățirea regulamentului.

Noul regulament stabilește modul de organizare și de desfășurare a licitațiilor pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, condițiile de participare la licitații, de achitare a costului bunului adjudecat și modul de amplasare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
Ion Ceban
Tematic
O gheretă în care se vindeau băuturi alcoolice a fost luată pe sus la propriu: Video


Загрузка...
 Reținere - foto simbol

Dosarul „Metalferos”: O mulțime de persoane au fost reținute Video

63
(reînnoit 13:06 04.08.2020)
Evoluții de ultimă oră în dosarul „Metalferos”: organele de drept informează despre reținerea a 16 persoane, inclusiv a 4 polițiști, în urma a 31 de percheziții.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Un număr de 16 persoane au fost reținute în urma acțiunilor de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA „Metalferos”, anunță marți, 4 august, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Printre persoanele reținute se numără și 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Luni, 3 august, au fost efectuate 31 de percheziții în dosarul „Metalferos”, la sediile firmelor-căpușă și intermediare din jurul companiei, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați, precizează organele de drept citate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte și acte relevante pentru cauza penală.

Acțiunile au fost efectuate în comun cu Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA).

Procuratura Generală dă asigurări că „investigațiile procurorilor nu periclitează în niciun fel activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv spre documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
reținute, dosarul, persoane
Tematic
Detalii în urma perchezițiilor de la Metalferos: Șapte persoane au fost reținute


Загрузка...