zăpadă

Ninsori puternice în toată țara: Drumuri înzăpezite și mașini blocate în nămeți - Video

535
(reînnoit 12:56 11.01.2019)
Mai mulți șoferi au rămas blocați în nămeți în toată țara. Oamenii legii lucrează în regim de urgență pentru a le oferi ajutor celor aflați în dificultate.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Statul gros de zăpadă care s-a așezat pe drumurile din țară le-a dat mari bătăi de cap șoferilor. Mai mulți conducători auto au derapat pe carosabil și ajuns cu mașinile în șanțuri, având nevoie de ajutorul oamenilor legii pentru a-și scoate autoturismele din nămeți. 

Inspectorii de patrulare activează în mod sporit pentru a ajuta toți participanții la trafic care sunt în dificultate.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii care sunt într-un impas sau au rămas înzăpeziți să apeleze la cel mai apropiat echipaj de patrulare.  Inspectorii INP sunt dotați cu echipamente necesare și gata pentru a interveni în orice moment.

535
Tagurile:
nameti, soferi, masini
Тема:
Ninsori abundente, viscol și troiene în Moldova (16)
Tematic
Situația în Chișinău scapă de sub control: Primăria cere ajutorul Guvernului
Alexandru Holostenco

Pandemia nu bate în retragere: Situația în spitalele din țară

5
(reînnoit 19:12 26.11.2020)
În cadrul sistemului spitaliscesc au fost lansate mai multe activități în vederea dotării instituțiilor cu dispozitive medicale esențiale în tratamentul COVID-ului. Detalii în acest sens am aflat de la secretarul de stat la Ministerului Sănătății Alexandru Holostenco.
Pandemia nu bate în retragere: Situația în spitalele din țară

Minsiterul Sănătății implementează proiectul Băncii Mondiale Răspuns de urgență la COVID, menirea căruia este de a dota cu dispozitive medicale instituțiile spitalicești municipale, republicane și raionale, în special secțiile de terapie intensivă, și dotarea subdiviziunilor acestor spitale care primesc pacienții în stare de gravitate medie. Acest lucru l-a declarat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" secretarul de stat al Ministerului Sănătății Alexandru Holostenco.

Oficialul a dat asigurări că toate instituțiile medicale sunt asigurate cu echipamente de protecție, dispozitive medicale moderne și medicamente. Grație mai multor proiecte și activități, secțiile terapiile intensive din țară au la dispoziție paturi speciale, monitoare de pacienți. Majoritatea instituțiilor au fost dotate și cu dispozitive de radiografie, ultrasonografie ș.a.

"Toate secțiile de terapie intensivă din toate instituțiile medicale spitalicești din țară sunt dispuse să asigure asistența medicală pacienților cu COVID în caz de agravare. Nu toate au sisteme performante dacă pacientul necesită asistență mai complexă. În acest sens, Împreună cu OMS și alți parteneri de dezvoltare, a fost organizat un grup de consultanță online prin dotarea cu dispozitive de comunicare la distanță. În caz că apare un caz complicat, atunci spitalul teritorialul ia legătura cu clinica rondată din municipiul Chișinău, precum Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican și, în caz de necesitatea, pacienții sunt referiți la instituțiile republicane care au capacități mai sporite în acordarea acestei asistențe", a precizat Alexandru Holostenco.

Mai mult, oficialul a remarcat că prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale au fost procurate rezerve de echipamente de protecție, iar în caz de necesitate vor fi asigurate toate instituțiile.

Alexandru Holostenco a remarcat că pentru 2021 Ministerul Sănătății își propune să consolideze instituțiile medicale din țară în vederea dotării cu dispozitive medicale moderne, în special destinate tratamentului pacienților cu COVID. 17 spitale vor beneficia de dispozitive de tomografie computerizată, dispozitive de rezonanță magnetică nucleară, de radiografie modernă și nu în ultimul rând -  generatoare de oxigen.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Ministerul Sănătăţii, COVID-19, spitale
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Raioanele cele mai afectate de COVID: Ce pronosticuri au epidemiologii


Загрузка...
Medici

Un nou antirecord: Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

50
(reînnoit 18:20 26.11.2020)
Un nou antirecord a fost înregistrat astăzi. Au fost confirmate alte 1 691 de cazuri. Totodată, încă 20 de persoane au murit din cauza noului virus. Datele sunt prezentate de către Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU 26 nov - Sputnik. Noul coronavirus pare de neoprit. Joi, în Republica Moldova s-au înregistrat alte 1 691 cazuri de COVID-19. Ceea ce înseamnă un nou antirecord de infectări. Rezultatele vin după efectuarea a 3 587 de teste primare. Printre cazurile de infectare cu noul virus, șapte sunt de import, și anume din România, Cehia, Danemarca și Spania. 

Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 102 894 de cazuri.

Totodată, crește și numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19. Alte 109 cadre medicale au fost confirmate astăzi cu noul virus. Este vorba despre 33 de medici, 55 de asistenți medicali și 21 infirmieri. 

Virusul ucigaș a luat viața a încă 20 de oameni. Este vorba de 11 bărbați și nouă femei. Cele mai tinere victime de astăzi sunt doi bărbați de 32 și, respectiv, 38 de ani, care aveau și alte boli cronice. Celelalte victime având între 42 și 82 de ani.

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 3 499 de pacienți. Dintre aceștia, 253 sunt în stare extrem de gravă, iar 52 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. Datele Ministerului Sănătății mai arată că 6 687 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 90 485 de persoane. Totodată, 4 975 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
spitale, bolnavi, COVID-19, pandemie
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Cât de gravă este situația din spitalele COVID - Mărturia unui medic


Загрузка...