Zăpadă în Capitală

De parcă gheața și zăpada de pe șosele nu e de ajuns: Capcana de pe Negruzzi Foto, Video

2244
Orice șofer poate ajunge cu mașina în această capcană din bulevardul Negruzzi din Capitală, mai ales acum când străzile sunt pline de zăpadă și gheață.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. O gură de canalizare fără capac în buricul târgului Chișinăului – acest caz a fost raportat de către internauți pe Facebook, chiar în această dimineață, când condițiile de deplasare pe străzile municipiului sunt extrem de dificile din cauza zăpezii. Este vorba de bulevardul Negruzzi pe sensul dinspre Hotelul Cosmos spre Academia de Științe, sectorul centrul al Capitalei.

Gura de canalizare fără capac este atât de mare și de adâncă încât prezintă pericole reale atât pentru automobilele, care ar putea să ajungă cu roata în gaură și să provoace un accident îngrozitor; cât și pentru pietoni, care s-ar putea prăbuși în ea, cu consecințe îngrozitoare.

Internautul Ghenadie Vaculovschi scrie că acum câteva zile participanții la trafic erau atenționați – niște crengi aruncate în ea - că acolo este acea gură de canalizare, acum însă nu mai este nici un semn de avertizare.

Între timp, unii internauți au scris că problema ar fi fost remediată de drumari.

Vom menționa că astăzi s-a circulat și se circulă cu dificultate pe mai toate străzile din Capitală. Iată care este situația pe strada Alecu Russo, segmentul dintre intersecția cu strada Sadoveanu și Dimo.

2244
Tagurile:
bd. Constantin Negruzzi, capcana, fără capac, gura, gheata, zapada
Тема:
Viața în Chișinău (308)
Tematic
Asta e prea de tot: Copii morți și răniți la săniuș după ce au fost loviți de un BMW– Foto
Din rău în mai rău: ninsori puternice, viscol și ger năprasnic
Protestele de la Minsk din 9 august

A avut de suferit vreun moldovean în timpul protestelor de la Minsk? Răspunsul MAEIE

23
(reînnoit 13:28 10.08.2020)
Nu există nicio informație oficială la această oră că vreun cetățean moldovean ar fi avut de suferit în timpul protestelor de astă-noapte de la Minsk.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu deține la această oră nicio informație că în protestele din noaptea trecută de la Minsk, capitala Belarusului, ar fi suferit vreun cetățean moldovean.

Cuplu pe un scuter în fața polițiștilor în timpul protestelor din Minsk
© REUTERS / Dmitry Brushko/Tut.By

Răspunsul a fost oferit reporterului Sputnik de către Serviciul de presă al MAEIE, contactat către ora prânzului. 

Precizăm că, după încheierea alegerilor prezidențiale de duminică și după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor în mai multe orașe din Belarus au început proteste neautorizate. Oamenii s-au adunat la îndemnul forțelor de opoziție. La Minsk forțele de ordine au folosit grenade flash, gaze lacrimogene și tunuri de apă ca să disperseze mulțimea.

La rândul lor, protestatarii au încercat să opună rezistență poliției - sticlele goale au zburat din mulțime spre forțele de ordine. Mai multe persoane au fost reținute în urma confruntărilor.

Sputnik Moldova a publicat o galerie foto cu cele mai importante momente ale acestor proteste, în care forțele de ordine au intervenit și au utilizat gaze lacrimogene.

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a obținut victoria în alegerile prezidențiale, conform rezultatelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală a țării. 

El a acumulat 80% din voturi, în timp ce principalul candidat al opoziției, Svetlana Tihanouskaya, a obținut circa 10 la sută din sufragii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
cetatean moldovean, Minsk, proteste
Tematic
Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC


Загрузка...
Павел Филип

Pavel Filip cheamă la dialog colegii din PAS, PSRM și Plarforma DA: Despre ce vor discuta

53
Pavel Filip a venit cu propunerea de a iniția discuții pe mai multe subiecte cu colegii din PAS, PSRM și Plarforma DA.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Deputatul din partea Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip a venit cu propunerea de a iniția discuții cu colegii din PAS, PSRM și Plarforma DA. Potrivit lui, discuțiiile ar urma să se axeze pe trei mari probleme cu care se confruntă țara noastră. Este vorba de situația critică din agricultură provocată de secetă, desfășurarea alegerilor libere și corecte și pandemia de COVID-19. 

”Partidul Democrat adreseasă propunerea de a desfășura o întâlnire pe platfoma parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA. Agenda de discuii pe care o propunem este cea care preocupă nu doar Partidul Democrat, dar și PAS, PLatforma DA, dar și PSRM. Sunt teme care preocupă cetățenii. Unul din subiectele pe care îl vom propune este situația gravă din agricultură provocată de secetă. Agricultorii vor să vadă că în Parlament se discută conructiv și serios despre problemele lor. Am certitudinea că cu cei sinceri preocupați de problema din acest sector vom putea găsi o ieșire din situație”, a precizat Pavel Filip. 

Pavel Filip a mai precizat că discuțiile cu colegii se vor axa și pe desfășurarea alegerilor libere și corecte, dar și pe gestionarea pandemia COVID-19. Filip a ținut să menționeze că PDM nu va participa la disucții în cazul în care vor participa și cei din Partidul ȘOR și grupul Pro Moldova. Politicianul urmează să transmită invitațiile la dialog colegilor și ulterior să decidă ziua în care va fi organizată întrevederea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
dialog, Pavel Filip
Tematic
Filip: Democrații nu își doresc alegeri parlamentare anticipate, iar ele nu vor avea loc


Загрузка...