alegeri

Alegeri parlamentare: numărul candidaților în circumscripțiile uninominale, în creștere

292
(reînnoit 10:38 10.01.2019)
Până pe data de 9 ianuarie 2019, au fost înregistrați 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Până la sfârșitul perioadei de depunere a actelor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în cele 51 de circumscripții uninominale, au fost înregistrate 401 de grupuri, anunță Comisia Electorală Centrală.

Dintre acestea, 141 de grupuri de inițiativă au depus, la consiliile electorale de circumscripție electorală uninominale, listele de subscripție și dosarele solicitate în vederea examinării înregistrării candidaților.

Până pe data de 9 ianuarie 2019, au fost înregistrați 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale.

Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral, atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale, se încheie la 24 ianuarie 2019.

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporţional şi majoritar – într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

292
Tagurile:
Parlament, candidați, deputați, CEC, Referendum, alegeri parlamentare
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2019, rezultate (188)
Tematic
Partidul ”Șor” a fost înregistrat în calitate de concurent electoral
Alegerile parlamentare din februarie: Primii concurenți în circumscripția națională
Listele electorale: Ce trebuie să știe candidații la alegerile din 24 februarie


Загрузка...