fotografie simbol: săniuș

Asta e prea de tot: Copii morți și răniți la săniuș după ce au fost loviți de un BMW– Foto

13550
Bucuria săniușului s-a transformat în tragedie în satul Sipoteni din raionul Călărași, unde doi copii au fost loviți de un BMW.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Un copil a decedat, iar altul a ajuns la spital după ce au fost loviți de o mașină la săniuș, anunță Poliția Republicii Moldova.

Tragedia a avut loc ieri seara, în jurul orei 20:35, la ieșirea din satul Sipoteni, Călărași, pe șoseaua Chișinău–Ungheni.

Un băiat de 17 ani și o fetiță de 5 ani, aflându-se la săniuș au ieșit cu sania pe drumul principal și au fost loviți de un BMW, condus de un bărbat de 28 de ani. Copiii au fost transportați cu traumatisme la spitalul raional din Călărași, dar în drum fetița a decedat.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Pentru a evita repetarea acestor cazuri tragice, oamenii legii vin cu o serie de recomandări pentru părinți:

Stimați părinți, vă recomandăm să nu îi lăsați pe cei mici singuri la săniuș, să se plimbe pe suprafața lacurilor sau a râurilor înghețate, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață;

Asigurați-vă că pârtiile improvizate de copii nu sunt prea abrupte și nu există riscul de a ajunge pe carosabil sau de a se lovi de garduri, pomi sau stâlpi;

Supravegheați-i mai atent pe cei mici deoarece la săniuș, preocupați de joc, nu observă mașinile și pericolele la care se expun;

Nu le permiteți copiilor să folosească pungi de plastic sau alte obiecte casnice, în loc de sanie, deoarece pot fi răniți.

Polițiștii le-au făcut un șir de recomandări și copiilor:

Dragi copii, nu vă jucați în preajma carosabilului, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor;

Traversați  strada numai la trecerile semnalizate după o asigurare temeinică.

De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condițiile de drum în localități sau în afara acestora (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei și mâzgă). Totodată ei sunt rugați să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare, pentru a avea parbrizul curat și a vedea și a putea fi văzuți în trafic.

În caz de accident sau în caz că cineva se află în dificultate și are nevoie de ajutor, să nu ezite să sune la 112 pentru ca cel mai apropiat echipaj de patrulare să-i acorde sprijinul.

13550
Tagurile:
BMW, sanie, spital, mort, zapada
Tematic
Distracții gratuite pentru copii la Târgul de Crăciun


Загрузка...