Reţinerea unui infractor, foto de arhivă

Operaţiune de amploare a Poliţiei şi Procuraturii, chiar în ziua de sâmbătă - Video

949
Deşi este zi de odihnă, poliţiştii şi procurorii au desfăşurat astăzi o operaţiune de proporţii de destructurare a unei grupări criminale. Trei persoane au fost reţinute.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. O grupare criminală specializată în furturi de pe carduri bancare a fost destructurată în urma unei operațiuni comune a ofițerilor Direcției Investigare a Fraudelor a Inspectoratul Național de Investigații, Direcției de Poliției a municipiului  Chişinău și procurorii Oficiului Central al Procuraturii municipiului Chișinău.

Pe data de 5 ianuarie au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile suspecților și au fost depistate carduri ”în alb”, carduri de la diferite bănci, 448,7 mii de lei, 10 mii de dolari SUA, 5 mii de euro, dar și tehnică specială.

Totodată, au fost reținuți trei tineri cu vârste cuprinse între 26 și 31 de ani, care activează și au studii în domeniul tehnologiilor informaționale.

Potrivit informațiilor anchetei, unul dintre ei a fost anterior în vizorul autorităților competente din Budapesta pentru furturi din bancomate.

Grupul criminal are tangențe cu o altă grupare, destructurată în octombrie 2018, care era specializată în furturi de pe carduri bancare prin diverse metode.

Suspecții risca pâna la 8 ani de închisoare.

949
Tagurile:
grupare criminala, carduri bancare, Procuratură, Politia, operatiune
Тема:
Viața în Chișinău (248)
Tematic
Atenție: Vă fură banii de pe card în plină stradă, chiar dacă aveți cardul în buzunar


Загрузка...