Corupție

Zumbreanu, despre combaterea corupției în Moldova în anul 2018

99
(reînnoit 13:29 02.01.2019)
Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA) al Republicii Moldova, despre rezultatele activității anuale a structurii pe care o conduce.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Pentru Centrul Național Anticorupție anul care a plecat a fost un an al transformărilor, a spus pentru Sputnik Moldova Bogdan Zumbreanu, directorul (CNA).

„Acesta a fost un an al transformărilor pentru întreg Centru. Noi ne-am propus - și am reușit - nu doar să luptăm împotriva unor cazuri aparte în urma plângerilor și a semnalelor, ci să activăm într-un mod sistemic”, a spus Zumbreanu.

Acesta a menționat că anume în domeniile Educație și Sănătate este necesară combaterea sistemică a corupției, anume aici a fost și continuă să fie desfășurată lupta activă împotriva acestui fenomen.

„Am efectuat o analiză internă și am decis să sporim prezența noastră în acele domenii ale relațiilor sociale în care cetățeanul vine cel mai frecvent în contact cu reprezentanții puterii, cu cei care pot să le ceară bani. Anume de aceea am decis să începem a combate sistemic corupția în sferele Educație și Sănătate”, a rezumat expertul.

99
Tagurile:
activitate, rezultate, CNA, Bogdan Zumbreanu
Tematic
Grav: Încă un caz de corupție cu implicarea unui funcționar. Iată ce a făcut
De necrezut: Corupție în Uniunea Europeană și țara cea mai afectată de acest „fenomen”


Загрузка...