transport

Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini

798
(reînnoit 15:14 17.12.2018)
În trei zile, de la introducerea noilor reguli de circulație rutieră, 19 șoferi din Moldova au rămas fără permise de conducere și fără mașini.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik.  Din data de 14 decembrie, de când a intrat în vigoare Legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, 19 șoferi au rămas fără permis de conducere. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), acești conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan.

Doar în acest sfârșit de săptămână, agenții de patrulare au documentat 14 șoferi în stare de ebrietate la volan.

”Conducătorii auto continuă să circule în stare de ebrietate la volan, doar în acest weekend inspectorii de patrulare au stopat în trafic 14 șoferi în stare de ebrietate, care au fost documentați și înlăturați de la volanul mașinii”, precizează INP.

Potrivit noilor reguli, dacă șoferii vor fi documentați în stare de ebrietate alcoolică la volanul mașinii, atunci le va fi suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță și fără drept de conducere.

Tot din 14 decembrie, mașina șoferului documentat în stare de ebrietate este ridicată și transportată la parcarea specială. Tarifele de transportare vor fi de 250 de lei, plus 50 de lei ora de parcare.

Șoferii cărora li s-a anulat permisul de conducere li se va permite să obțină unul nou abia peste 4 ani de la sentință definitivă. Aceștia vor mai fi obligați să susțină repetat examenul auto: proba teoretică și practică. Asta se va întâmpla doar după ce vor merge la un curs de instruire antialcool. Acesta va fi de 20 de ore și va costa 4000 de lei.

798
Tagurile:
mașini, șoferi, permis de sedere
Tematic
De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere
Exclusiv: Ce șanse au șoferii să-și păstreze permisul de conducere după 14 decembrie
Acces interzis  Politia

Moarte învăluită de mister: Un polițist a decedat în propria locuință

56
(reînnoit 14:59 25.01.2021)
Un polițist în vârstă de 32 de ani a fost găsit fără suflare în propria locuință. Soția a fost cea care a alertat oamenii legii. Deocamdată nu se cunosc cauzele decesului.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. În dimineața de luni, 25 ianuarie, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Rezina a fost găsit mort de către soția sa. 

Acesta zăcea fără suflare în camera de baie a locuinței. Potrivit poliției, soția ofițerului a alertat oamenii legii în jurul orei 10:00.

Bărbatul nu avea semne de moarte violentă pe corp, iar cauza decesului este încă necunoscută. Pe acest caz a fost deschisă o anchetă, iar corpul neînsuflețit al polițistului urmează să fie supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili din ce cauză a murit bărbatul. 

Potrivit poliției, polițistul decedat era căsătorită și avea la întreținere un copil de doar un an. Polițistul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Rezina din anul 2017.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
Poliție, soție, locuință, mort, polițist


Загрузка...
Elevi

Situația epidemică în școli și grădinițe: Câte cazuri de COVID-19 s-au confirmat

24
(reînnoit 14:55 25.01.2021)
O școală a fost plasată în carantină pentru o săptămână, iar lecțiile se desfășoară în regim online. Totodată, Ministerul Educației anunță că în prezent 132 de elevi sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 1 776 sunt în autoizolare.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. Ministerul Educației a actualizat datele privind numărul infectărilor cu noul coronavirus în cadrul instituțiilor de învățământ din țară. Astfel, în perioada 18 - 22 ianuarie, o școală și 68 de clase au fost plasate în carantină.

 

Totodată, în aceiași perioadă, alte 153 de cadre didactice au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar 74 au fost plasate în carantină.

Ministerul Educației anunță că 12 elevi din cadrul școlilor profesionale și Centrelor de excelență sunt în prezent bolnavi de COVID-19, iar cinci grupe au fost plasate în carantină. 

În timp de o săptămână, doar un student și trei profesori universitari au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. 

În același timp, datele mai arată că trei grădinițe și 14 grupe sunt acum în carantină. Șase micuți au fost diagnosticați cu COVID-19, iar alți 496 sunt în autoizolare. Totodată, 51 de cadre didactice sunt în prezent bolnave, iar 67 sunt în carantină pentru a evita riscul de răspândire a noului coronavirus. 

Autoritățile îndeamnă oamenii să respecte în continuare toate măsurile impuse pentru a minimaliza riscul de îmbolnăvire cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
pandemie, grădinițe, Ministerul Educației, studenți, elevi


Загрузка...