Cometă, foto de arhivă

O cometă, foarte aproape de Pământ: Când va putea fi văzută

276
(reînnoit 11:35 13.12.2018)
Spectacol celest impresionant în acest weekend: o ploaie de stele și Cometa Wirtanen care se va apropia foarte mult de Terra.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Pasionații de astronomie vor avea duminică, 16 decembrie, cea mai bună posibilitate din ultimii 30 de ani de observare celestă a Cometei Wirtanen.

Dacă condiţiile meteorologice o vor permite, "cometa va apărea ca o mică nebulozitate pe un cer negru şi fără Lună", au anunţat specialiştii de la Observatorul din Paris, citaţi de AFP, comunică digi24.ro

Cometa Wirtanen se va afla la o distanţă de 12 milioane de kilometri faţă de Terra şi va fi vizibilă în proximitatea Pleiadelor, un roi stelar aflat în constelaţia Taurului.

Cometa Wirtanen s-a aflat la cea mai mică distanţă faţă de Soare (157.080.000 kilometri) miercuri şi va prezenta, inclusiv duminică, "o activitate intrinsecă relativ importantă".

"Pentru a o distinge, este preferat să vă echipaţi cu un binoclu sau cu un telescop", precizează comunicatul publicat de Observatorul din Paris.

Pentru a aprecia şi mai mult acest spectacol nocturn, specialiştii le recomandă pasionaţilor de astronomie să evite luminile din oraşe, să se îndrepte spre zone maritime sau montane şi să aleagă un loc ce oferă o privelişte degajată spre est.

Totodată, o ploaie de stele căzătoare, cunoscute sub denumirea de Geminide, va fi vizibilă de asemenea în acest weekend. Deşi vârful de activitate al acestui fenomen astronomic este prevăzut pentru vineri, stelele căzătoare vor putea fi încă vizibile şi în zilele următoare.

276
Tagurile:
Pamant, observator, comete
Tematic
Mister: După „Cometa morții”, să fie oare asta o sondă de origine extraterestră - Video


Загрузка...