Violență, foto simbol

Caz înfiorător în Capitală: Minore drogate, șantajate și obligate se prostitueze

2301
Traficanții de persoane obligau minorele să consume droguri și le obligau să presteze servicii sexuale.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Procuratura Generală a dezvăluit detalii șocante despre ceea ce se întâmpla în apartamentele închiriate de infractori în raza municipiului Chișinău. O grupare infracţională care recruta și sechestra  persoane, inclusiv minore, în scop de exploatare sexuală a fost destructurată de Procuratura municipiului Chişinău şi Direcţia de Poliţie a capitalei.

Potrivit materialelor urmăririi penale, gruparea criminală, formată din bărbaţi şi femei, recruta victimele din familii social vulnerabile şi din zonele rurale. Suspecţii le constrângeau, prin diferite metode, să presteze servicii sexuale, contra cost.

În acest scop, membrii grupării închiriau apartamente în raza municipiului Chişinău şi le dădeau victimelor telefoane mobile pentru a putea fi contactate de clienţi. În cazul în care apărea necesitatea de a se deplasa la adresa indicată de client, suspecţii le conduceau cu maşinile lor. Anunţurile cu privire la prestarea serviciilor sexuale erau postate pe anumite site-uri de către suspecţi. De altfel, aceştia colectau şi banii de la clienţi.

În cazul în care victimele refuzau să presteze servicii sexuale în folosul suspecţilor, acestea erau agresate fizic sau verbal şi erau ameninţate cu răspândirea informaţiilor confidenţiale.

„Pentru a fi siguri că victimele nu vor fugi şi nu-i vor denunţa organelor de drept, suspecţii încuiau victimele în apartamentele închiriate, le obligau să întrebuinţeze droguri de tip “sare”. Drogul respectiv aducea victimele la o stare în care nu simţeau necesitatea de a dormi mai mule zile consecutiv, pentru a putea deservi mai mulţi clienţi”, a precizat Procuratura.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a constatat că o parte dintre victime sunt minore. Pe acesta fapt, a fost iniţiată o cauză penală şi în baza art.206 alin.(3) Cod Penal pentru “Trafic de copii”.

„La data de 6 decembrie 2018 au fost efectuate mai multe percheziţii în apartamentele închiriate de către suspecţi, unde au fost depistate şase victime, două dintre care sunt minore, precum şi persoanele suspecte, care au fost reţinute. De asemenea, au fost depistate şi ridicate aparate artizanale pentru întrebuinţarea drogurilor”, a mai adăugat sursa.

Actualmente, se întreprind acţiuni de urmărire penală, măsuri speciale de investigaţii şi investigaţii financiare paralele necesare stabilirii tuturor circumstanţelor cazului, acumulării probelor, stabilirii tuturor victimelor, precum şi a persoanelor implicate în această schemă ilegală, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

Persoanele culpabile de „traficul de copii” riscă până la 20 de ani de închisoare.

2301
Tagurile:
droguri, grupare criminala, servicii sexuale, Chisinau
Тема:
Viața în Chișinău (136)
Tematic
Au angajat o minoră în calitate de bonă, dar au pus-o să se prostitueze – Video
Incredibil: O tânără din Ungheni a făcut asta la 20 de ani, împreună cu niște turci


Загрузка...