Bogdan Zumbreanu

Bogdan Zumbreanu, despre depozitul de cătușe de la CNA

420
(reînnoit 12:01 07.12.2018)
Șeful de la CNA a anunțat la ușa cui vor bate, în mod special, în 2019, ofițerii CNA și dacă va fi sau nu nevoie de a suplimenta depozitul de cătușe al instituției.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a vorbit, astăzi în cadrul unei conferințe, despre țintele ”care vor fi ochite” de ofițerii Centrului în anul 2019.

Astfel, cei care vor trebui să fie atenți la cine le bate la ușă în anul 2019, sunt reprezentanții organelor de control.

”În fiecare an, noi ne fixăm prioritățile pentru anul viitor. Ținta de bază vor fi organele de control”, a declarat Zumbreanu.

Potrivit șefului CNA, analiza situației la capitolul actele de corupție în cadrul organelor de control denotă necesitatea intervenției centrului pe componenta de combatere și de prevenire.

”Astfel încât să ajutăm conducătorii acestor instituții, dacă este necesar, să-și curețe rândurile, pentru ca actele de corupție să nu se întâmple și cetățeanul să fie sigur că atunci când va fi vizitat de organele de control nu va fi loc de abuzuri și estorcare de bani pentru ilegalitățile comise”, a precizat directorul CNA.  

În același timp, Zumbreanu spune că aceasta nu va înseamna că ofițerii CNA vor proteja persoanele supuse controlului.

”Dacă vor fi stabilite încălcări, ele vor fi fixate și organele statului urmează să acționeze în maniera în care le permite legislația”, a declarat Zumbreanu.

Directorul CNA susține că decizia de a verifica în mod special organele de control este bazată pe analiza mai multor factori.

O parte dintre învinuiții în dosarul judecătorilor au fost ”cazați” la Penitenciarul 13>>>

”Pentru noi este important ca cetățeanul să vadă că statul și-a unit eforturile ca lui să-i fie mai bine. Asta nu înseamnă că noi o să cumpărăm mai multe cătușe și o să mergem să arestăm reprezentanții organelor de control. Noi vom merge la ei și cu instruiri, și evaluări a cadrului instituțional”, a declarat șeful de la CNA.

Zumbreanu a mai spus că în 2019 nu vor rămâne în umbra atenției CNA nici sectoarele justiției, cel al educației și sănătatea.

420
Tagurile:
corupție, ofițeri CNA, Bogdan Zumbreanu, CNA
Tematic
CNA dă iama în Poliție: Iată de ce a fost încătușat un ofițer din sectorul Buiucani
Un șef de la Primăria Chișinău a fost reținut de ofițerii CNA
Percheziții la Primăria Chișinău: Șaptesprezece persoane, escortate la CNA
judecată

Un avocat stagiar, pe banca acuzaților: Este învinuit de contrabandă cu droguri

8
(reînnoit 12:33 23.04.2021)
Un avocat stagiar și complicele acestuia riscă ani grei de pușcărie pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik Un avocat stagiar și complicele acestuia vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău anunță că dosarul în care sunt vizați cei doi a fost finalizat și trimis în judecată. 

Aceștia acționau în baza unui plan criminal prestabilit, care le permitea să-și camufleze acțiunile astfel încât să-i ducă pe oamenii legii în eroare. În lunile martie – decembrie 2020, fiind responsabil de procurarea online a drogurilor din Olanda, avocatul stagiar a indicat în comandă date neveridice despre identitatea destinatarului.

Ulterior, fiind informat de complice despre sosirea mărfii, acesta s-a prezentat la poștă pentru a ridica coletul, în baza unui mandat fictiv de avocat stagiar, înregistrat pe numele unei persoane inexistente. Individul a fost reținut în flagrant delict, iar în interiorul coletului a fost depistată o cantitate de 6,05 grame de substanță psihotropă. 

Cei doi sunt bănuiți de "circulația ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare", "tentativă de contrabandă cu droguri" și "confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false".

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 18 ani de închisoare.

Conducerea Uniunii Avocaților a fost sesizată de procuratura Capitalei în legătură cu încălcările admise în activitatea avocatului stagiar și a conducătorului acestuia în scopul intervenirii potrivit competențelor și neadmiterii pe viitor a unor astfel de abateri de la lege.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
droguri, Procuratură, Avocat stagiar
Tematic
Gaiciuc: În Moldova nu va izbucni un nou conflict


Загрузка...
Premierul interimar

Competențe suplimentare pentru Guvernul Ciocoi ce va putea facă

38
(reînnoit 12:30 23.04.2021)
Decizia deputații a venit ca reacție la mai multe solicitări ale autorităților centrale de specialitate care au dificultăți la încheierea tratatelor internaționale cu conținut financiar.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Deputații au susținut în cadrul ședinței de vineri a Legislativului acordarea unor competențe suplimentare Guvernului al cărui mandat a încetat. Proiectul a fost adoptat cu votul majorității.

”Proiectul de modificare a Legii cu privire la Guvern prevede, în special, excluderea interdicției în ceea ce privește competența încheierii tratatelor internaționale care implică angajamente financiare pentru Republica Moldova”, menționează serviciul de presă al Parlamentului într-un comunicat.

Acordarea acestor competențe suplimentare are drept scop evitarea pierderilor financiare eminente, menționează autorii inițiativei legislative – deputații Fracțiunii parlamentare PSRM.

Astfel, Parlamentul a recepționat numeroase scrisori de intenție ale autorităților centrale de specialitate (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului), care se confruntă cu impedimentul încheierii tratatelor internaționale cu conținut financiar. Acest fapt determină dificultăți și chiar imposibilitatea de a valorifica  proiecte de asistență financiară externă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
competențe, Guvern, Parlament
Tematic
Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate în acest an - detalii


Загрузка...