Pacient la spital

Cinci cazuri de gripă au fost înregistrate în doar o săptămână - Detalii

71
(reînnoit 13:55 04.12.2018)
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale anunță că săptămâna trecută au fost înregistrate cinci cazuri de îmbolnăvire cu gripă sezonieră.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Cinci cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate săptămâna trecută, iar două au fost confirmate de laborator cu prezența virusului A(H1N1). Este vorba de un copil de 4 ani din raionul Criuleni și un minor de 17 ani din Chișinău. Potrivit Ministerului Sănătății, persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

În acest moment, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă nu depășește pragul epidemic. Conform datelor colectate din teritoriile administrative în săptămâna 26 noiembrie - 2 octombrie, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 240,64 de cazuri (la 100 de mii de populație), fiind mai jos de pragul epidemic (315,88 la 100.000 de oameni) cu o creștere cu 4,7% în comparație cu săptămâna precedentă.

Persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere. Ele au fost spitalizate și li s-au administrat tratament conform protocolului clinic.

În perioada 1 octombrie - 2 decembrie au fost înregistrate: 6 cazuri de gripă, dintre care 4 în Chișinău, un caz în municipiul Bălți și un caz în raionul Criuleni, inclusiv 5 în săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie.

În perioada 1 octombrie - 2 decembrie au fost înregistrate: 68126 de cazuri de infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), inclusiv 8545 în săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie și 3364 de cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), inclusiv 464 în săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie. Ponderea cazurilor SARI, din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9% – 4,5%.

Menționăm că Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă populaţiei întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

71
Tagurile:
cinci, săptămână, gripă
Tematic
Studiu: Consumul de lapte în timp ce aveţi gripă - agravează simptomele


Загрузка...