Reținere, poliția, foto de arhivă

Operațiune specială a polițiștilor: Ce au găsit în locuința unei tinere din Capitală

118
O locuitoare a municipiului Chișinău este suspectată de comercializarea drogurilor și etnobotanicelor – aceasta riscă până la șapte ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. O tânără de 25 ani din Capitală  este cercetată penal pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, de comun cu polițiștii sectorului Râșcani, au stabilit în urma investigațiilor că suspecta acționa prin intermediul aplicației ”Telegram”, consumatorilor fiindu-le indicat locul de unde pot ridica drogurile comandate în prealabil.

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a tinerei timp de două luni, în acest sens fiind efectuate 2 achiziții de control.

”Ulterior, forțele de ordine au efectuat percheziție autorizată în locuința acesteia, unde au fost depistate și ridicate pliculețe de tip zip-lock cu substanță fărămițată cu miros specific, un pachet cu o substanță suspectă, un cântar electronic la scară mică și mijloace bănești obținute în urma comercializării drogurilor”, precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

Actualmente forțele de ordine au acumulat probe concludente care-i demonstrează vinovăția. Pliculețele depistate în urma percheziției au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP.

Dacă tânăra ar fi comercializat pliculețele cu substanța fărămițată cu miros specific, aceasta ar fi obținut un profit în sumă de 25 000 lei. Anterior, ea a mai fost în vizorul forțelor de ordine pentru fapte similare.

Acțiunile polițiștilor au avut loc în cadrul unei cauze penale inițiată pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, suspecta fiind reținută pe un termen de 72 ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Conform legislației în vigoare, ea riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.

Totodată, forțele de ordine întreprind acţiuni speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Poliția Capitale - Foto
Poliția Capitale - Foto
118
Tagurile:
Politia, operatiune speciala, retinere
Tematic
Ce legătură avea Moldova cu cele 1,4 tone de cocaină confiscate în Spania
Au vrut să-și trăiască viața pe picior mare: Povestea unor tineri moldoveni– Video


Загрузка...