Geniști moldoveni

Groaznic: Vezi ce au găsit la Criuleni geniștii Armatei Naționale Foto

197
(reînnoit 13:05 06.11.2018)
De la începutul anului și până în prezent au fost executate peste 150 de misiuni de deminare şi neutralizate peste 300 de obiecte explozive.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat şi neutralizat peste 20 de obiecte explozive de diferit calibru în luna octombrie, inclusiv o bombă de aviaţie de 100 kg.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cele mai multe muniţii, printre care bombe de aruncător calibru 82mm şi grenade de mână, au fost depistate în localităţi din raioanele Căuşeni, Anenii Noi şi Călăraşi.

Sursa a specificat că cea mai periculoasă captură a fost o bombă de aviaţie de 100 kg, care a fost descoperită de un grup de muncitori în timpul executării unor lucrări la o conductă de gaz în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni.

În urma cercetării obiectului exploziv, echipa de genişti a Batalionului Geniu „Codru", condusă de căpitanul Gheorghe Rotari, a constatat că bomba era de producţie germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia a fost transportată la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca pentru a fi distrusă.

Tot în luna octombrie, geniştii militari au lichidat un proiectil reactiv, de calibru 320 mm, depistat în cariera de pietriş din vecinătatea comunei Puhăceni, raionul Anenii Noi, şi trei mine antitanc TM-57 – găsite în pădurea din apropierea satului Ghetlova, raionul Orhei.

Muniţiile au fost evacuate şi distruse în condiţii de maximă securitate.

197
Tagurile:
munitii, bombe, genisti, Armata Nationala, Criuleni, Moldova
Tematic
De ce un moldovean păstra la domiciliu o armă și muniții letale
Muniții de război, depistate la frontiera cu Ucraina - Detalii


Загрузка...