Дикая лисица

Rabia lovește Moldova: Câte cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate

129
(reînnoit 16:32 02.11.2018)
ANSA anunță că în țara noastră au fost confirmate 12 cazuri noi de îmbolnăvire cu rabie.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor anunță că au fost confirmate 12 cazuri noi, în opt raioane, de înbolnăvire cu rabie. Este vorba atât de animale sălbatice cât și de cele domestice.

 Potrivit unui comunicat de presă al ANSA, este vorba de şase vaci depistate în raioanele Ungheni, Ştefan Vodă, Cantemir şi Nisporeni. La Ungheni şi Cantemir analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului la două vulpi.

Specialiștii au mai depistat câte un caz în Telenești, Slobozia, Grigoriopol și Camenca. În comparaţie cu luna septembrie, numărul animalelor infectate este aproape dublu.

Rabia este o boală infecțioasă acută care se transmite la om prin mușcătură. Perioada de incubaţie a virusului este de până la șase săptămâni.

Primele simptome care apar la oameni sunt dureri şi amorţeală în locul mușcăturii. Ulterior, oamenii fac febră, tușesc sec și au dureri abdominale. La fel, poate apărea starea de anxietate și poate evolua spre agitație extremă. Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică, anul trecut s-au înregistrat 59 de cazuri de rabie la animale.

129
Tematic
La Chișinău a fost deschis primul centru de sterilizare a maidanezilor


Загрузка...