Seismul a lăsat urme într-un bloc din Chișinău. Jurnaliștii de la Sputnik Moldova au surprins pereți crăpați într-un bloc de locuințe de pe Strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei.
Potrivit informațiilor Sputnik Moldova, blocul de pe Alba Iulia 103 a fost dat în folosință acum doi ani.
Menționăm, că potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului din București, România, seismul a avut loc la ora 03:38:10, ora Republicii Moldova, și a avut magnitudinea de 5,8 pe Richter.
UPDATE: După publicarea acestui material, reprezentanții companiei de construcții I.C.S. “Restart Business” S.R.L, ne-au contactat și au solicitat să ștergem informația, întrucât fisurile nu ar fi apărut în urma cutremurului, ci ele existau deja de ceva vreme, iar asta s-ar fi produs din cauza tasării solului. Astfel, noi am solicitat să ne prezinte informații care să demonstreze acest lucru, ulterior vom publica o dezmințire.
Menționăm, că până la această oră nu am primit informațiile solicitate, întrucât reprezentanții companiei au spus că ele au un caracter personal și au reiterat cu insistență să ștergem materialul publicat, însă jurnaliștii de la sputnik.md i-au anunțat că nu vor face acest lucru.
Autor:Tatiana Cebotari
CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. Joi, 25 februarie, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Potrivit meteorologilor, dimineața izolat se va forma ceața, iar vântul va sufla din Vest slab.
Termometrele vor indica +8..+11 grade Celsius în nord, +9..+12 grade în centru și +10..+13 grade în sud. În Capitală se așteaptă +9..+11°С.
În data de 26 februarie nu se prevăd schimbări esențiale ale vremii.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 25 februarie 2008 a fost înregistrată temperatura de +18,1 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 25 februarie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1917 - atunci au fost -20,4 grade Celsius.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, politologul Roman Mihăeș și-a expus părerea că președintele Maia Sandu trebuie să se conformeze Constituției și deciziei Înaltei Curți și să înceapă consultările cu fracțiunile pentru identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru.
Potrivit lui, prin această decizie, Curtea Constituțională și-a menținut jurisprudența și a venit cu câteva elemente noi și precizări importante.
"Curtea nu a considerat că președintele a încălcat prevederile Constituției, ci i-a atras atenția președintelui la o greșeală de procedură și anume că președintele Republicii Moldova trebuie să evalueze calitățile, competențele și experiența unei persoane propuse de o majoritate parlamentară", a explicat Roman Mihăeș.
Politologul este de părere că șeful statului ar trebui să le dea partidelor un răgaz de câteva zile, pentru ca acestea să analizeze decizia Înaltei Curți și să inițieze negocieri în vederea identificării unui candidat pentru funcția de prim-ministru la cea de-a doua etapă.
"Maia Sandu ar trebui să purceadă la consultări cu fiecare partid în parte. Evident că acestea nu pot fi inițiate în a doua zi după hotărârea Curții. Este nevoie de cel puțin o zi-două", a conchis comentatorul politic.
Amintim că pe 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru. Hotărârea a fost pronunțată în urma sesizării făcute de deputații socialiști.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova