Больничный коридор

Vor zbura capete la Spitalul nr.1 din Capitală? O comisie ministerială examinează situația

862
(reînnoit 14:30 29.10.2018)
Mai mulți pacienți, dar și angajații spitalului, au sesizat instituțiile de resort în legătură cu acțiunile ilegale ale conducerii unității medicale.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a instituit o Comisie care va examina activitatea managementului  IMSP Spitalului Clinic Municipal Nr. 1.

Ministerul de resort precizează într-un comunicat că decizia vine în urma mai multor plângeri din partea pacienților, dar și a unei petiții colective din partea angajaților IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1, privind încălcarea drepturilor acestora.

În perioada  29 octombrie - 01 noiembrie curent, comisia va examina circumstanțele expuse în petiția colectivă a angajaților instituției.

Concluziile Comisiei vor fi prezentate până în data de 5 noiembrie curent, iar în cazul depistării neregulilor în activitatea instituției, vor fi luate măsuri conform legislației, precizează MSMPS.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute și primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a dispus crearea unui grup de lucru privind examinarea sesizării colectivului medicilor din cadrul Spitalului Clinic Municipal Nr.1 în privința acțiunilor conducerii instituției.

Grupul urmează să efectueze o anchetă de serviciu privind acțiunile persoanelor responsabile din cadrul instituției, precum și constatarea existenței sau inexistenței răspunderii disciplinare a directorului Spitalului.

Grupul de lucru va activa în perioada 26 - 31 octombrie, după care va prezenta un raport în acest sens.

862
Tagurile:
angajati, pacienti, Spitalul Clinic Municipal nr.1, comisie, Ministerul Sanatatii
Tematic
Mihai Moldovanu ripostează. Ce făcea, de fapt, cu directorul Spitalului nr.1
Se întâmplă în Moldova: Un medic a fost bătut cu cruzime chiar în spital
Vaccinare

Ciocoi: Moldova are bani procure un milion de vaccinuri anti-COVID-19

5
Guvernul a identificat bani pentru a cumpăra circa un milion de doze de vaccin. Despre aceasta a informat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat membrii Guvernului în exercițiu într-o ședință pentru a discuta despre achiziționarea vaccinului anti-coronavirus. La întrevedere a participat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor - Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății - Tatiana Zatîc și Viorica Dumbrăveanu, consilierul președintelui Parlamentului pe domeniul sănătății. 

Aureliu Ciocoi a anunțat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa 1 milion de doze de vaccin.

În același timp, Zinaida Greceanîi a precizat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid astfel încât să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni.

Demnitarii nu au discutat ce vaccinuri ar putea fi procurate.

De menționat însă că în data de 3 martie, membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG), s-au întrunit într-o ședință în cadrul căreia a fost discutat procesul de vaccinare în Republica Moldova. Astfel, evaluând riscurile și situația epidemiologică nefavorabilă, reprezentanții Comitetului au aprobat utilizarea în în țara noastră inclusiv a vaccinurilor care au fost autorizate în țara de origine și incluse în lista OMS, EUL, în proces de evaluare. Este vorba despre 10 vaccinuri: Pfizer Biontech, AstraZeneca -UK, AstraZeneca – Sk Bio, AstraZeneca – SII, Sinopharm, Sinovac, Moderna, Janssen, The Gamaleya National Center (Sputnik V), CanSinoBio.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
Vaccinuri, pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID
Maia Sandu: Vechiul tratament anti-COVID-19, ineficient


Загрузка...
Se redeschid centrele comerciale în weekend

Întreprinzătorii au fost auziți: Se redeschid centrele comerciale în weekend

24
(reînnoit 17:22 05.03.2021)
Se pare că protestul de astăzi al micilor întreprinzători nu a fost în zadar. În urma manifestațiilor, Guvernul a decis că centrele comerciale vor activa în weekend.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a aprobat astăzi reluarea activității centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică cu respectarea măsurilor împotriva COVID-19.

Astfel, administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, să efectueze cu strictețe termometria fiecărui vizitator și să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măștilor de protecție. Intrarea în magazine va fi restricționată pentru persoanele care vor manifesta simptome de febră. La fel, persoanele vor fi admise în centrele comerciale în baza normativului 1 vizitator pe 4m2 din suprafața comercială liberă.

Potrivit Guvernului, noile norme ce vizează activitatea centrelor comerciale au fost discutate și acceptate în prealabil de către reprezentanți acestora.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura prezentarea rapoartelor săptămânale către CNESP privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19, implementate în teritoriul administrativ gestionat. În raioanele unde este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu vor fi implementate măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus cum ar fi:

  • Restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu;
  • Interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor;
  • Prestarea doar a serviciilor esențiale;
  • Interzicerea vizitelor neesențiale la unitățile de interes public: bancă sau poștă;
  • Servicii de asistență medicale ajustate și doar cele esențiale;
  • Instituirea instruirii la distanță (online).

Decizia Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a luat această decizie după ce zeci de întreprinzători care activează în incinta centrelor comerciale au venit în fața Guvernului și le-au cerut autorităților să le permită să lucreze în regim obișnuit pentru a-și putea întrețină familiile, fără a le fi sistată activitatea în zilele de weekend.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
protest, coronavirus, COVID-19
Tematic
Viața continuă: Cum se descurcă unii tineri întreprinzători în condiții de pandemie 
Foto: Micul business pus pe brânci: Întreprinzătorii au ieșit în stradă


Загрузка...