Butelii de gaz - Imagine Simbol

Pericol: Într-un bloc din sectorul Centru au fost găsite mai multe butelii de gaz

122
(reînnoit 18:51 16.10.2018)
Nu este clar dacă autoritățile vor putea forța locatarii să lichideze instalațiile periculoase de gaz.

CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Angajații preturii sectorului Centru al Capitalei, împreună cu Poliția, au efectuat o inspecție într-un bloc de locuințe din cartierul Malina Mică.

În timpul inspecției, în mai multe apartamente au fost găsite butelii de gaz.

Legislația în vigoare interzice instalarea buteliilor de gaz în clădiri cu mai multe etaje.

Pentru a justifica inacțiunea autorităților locale, pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a menționat că a comunicat personal cu locatarii blocului, informându-i despre pericolul instalării buteliilor de gaz și și despre faptul că utilizarea acestora este interzisă în blocuri.

Nu este clar dacă vor fi luate anumite măsuri împotriva respectivilor locatari. Anterior, experții comisii speciale pentru înlăturarea urmărilor exploziei din sectorul Râșcani  l-au informat pe Pavel Filip că legislația în acest domeniu este practic inexistentă.

În legătură cu faptul că pe teritoriul municipiului Chişinău se atestă incidente/explozii ca urmare a scurgerilor de gaze sau a utilizării necorespunzătoare a buteliilor cu gaz, autorităţile municipale îndeamnă cetăţenii să fie prudenţi în folosirea instalaţiilor şi a buteliilor de gaz.

Familiile care au avut de suferit în urma exploziei vor mai primi un ajutor>>>

Pentru evitarea acestui gen de deflagraţii, Pretura sectorului Centru face apel către locuitorii sectorului să sesizeze cazurile privind folosirea buteliilor de gaz din partea consumatorilor casnici, dar şi din localurile de alimentaţie publică şi unităţile comerciale.

122
Tagurile:
angajati, politia, butelie de gaz, bloc locativ, Pretura sectorului Centru, Pavel Rusu, Pavel Filip, Malina Mica, Moldova, sectorul Centru, Chisinau
Tematic
Campanie de informare la Orhei: Fără butelii de gaz în locuințe
Vaccinare

Video: Cum a început campania de vaccinare în Moldova

4
(reînnoit 10:06 02.03.2021)
Marți, 2 martie, în țara noastră a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19. Primele persoane care vor fi vaccinate sunt angajații sistemului medical, vaccinarea se va desfășura în câteva etape.

Mai întâi vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, a precizat anterior Ministerul Sănătății.

Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican, iar apoi vor fi imunizați angajați ai Institutului de Medicină Urgentă.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova>>>

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

 

4
Tagurile:
Moldova, vaccinare
Tematic
Scăpăm sau nu de pandemie după vaccinarea în masă: Prognoza autorităților - Video
Start campaniei de vaccinare: Cine sunt primii imunizați


Загрузка...
Emmanuel Macron

Franța: Peste cât timp s-ar putea relaxa restricțiile anti-COVID

12
(reînnoit 09:32 02.03.2021)
În timpul unei vizite la Seine-Saint-Denis, preşedintele francez Emmanuel Macron a respins ideea eliminării interdicţiei de a ieși din case după ora 19:00, cerându-le francezilor să mai aibă răbdare câteva săptămâni.

CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Întrebat în timpul unei vizite la Stains despre posibilitatea modificarea interdicţiei de ieşire din case după ora 19:00, Emmanuel Macron a spus că ar fi necesar ca francezii să „mai reziste câteva săptămâni” cu restricțiile legate de sănătate.

Mai precis, președintele îi îndeamnă pe francezi să mai aștepte încă „patru până la șase săptămâni”, înainte de posibile modificări în ceea ce privește restricțiile.

Președintele francez a participat luni, 1 martie, la un schimb de mentorat cu tineri și lideri de afaceri. De asemenea, a mears la un centru de vaccinare deschis la jumătatea lunii februarie în Bobigny, pentru cei mai vulnerabili seniori. Aceasta este prima sa vizită la un centru de acest tip de la începerea campaniei de vaccinare în Franța, potrivit Sputnik France

Pe 2 ianuarie, interdicţia ieşirii din case a fost mutată cu două ore mai devreme, de la ora 20:00 la 18:00 în aproximativ 15 departamente franceze, după care măsura a fost extinsă pe întreg teritoriul, două săptămâni mai târziu.

Pe 27 februarie, Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății, a lăudat eficacitatea măsurii într-un interviu pentru JDD, afirmând că măsura „răspunde eficient la problema ridicată de adunările private”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
COVID-19, restricții, Franța
Tematic
Franţa: modificări în restricţii? „Am putea plăti scump orice formă de relaxare”
De astăzi - regim special de muncă pentru bugetari și cei de la privat


Загрузка...