Moldova i-a decorat pe salvatorii ruși pentru ajutorul acordat după accidentul din Kaluga

Salvatorii din Rusia, decorați pentru ajutorul acordat după accidentul din Kaluga

79
(reînnoit 10:35 14.10.2018)
IGSU le-a oferit colegilor din Federația Rusă medalii pentru solidaritate în situații excepționale.

CHIȘINĂU, 14 oct — Sputnik. Responsabili din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova au efectuat o vizită oficială în orașul Kaluga din Federația Ruse pentru a aduce mulțumiri colegilor din cadrul Ministerului pentru Situații Excepționale, în urma ajutorului oferit la repatrierea victimelor din tragicul accident produs în vara anului 2018.

Angajații IGSU le-au oferit ofițerilor din Federația Rusă Medalii pentru Solidaritate și au transmis un mesaj de mulțumire a conducerii Inspectoratului pentru ajutorul și asistența oferită în dificila misiune.

”Ceremonia de înmânare a mențiunilor a avut loc pe 12 octombrie în subdiviziunea Ministerului pentru Situații Excepționale din Kaluga, unde ofițerii IGSU au vorbit despre solidaritatea și sprijin reciproc în situații excepționale”, anunță instituția într-un comunicat.

Молдова наградила российских спасателей за помощь после аварии в Калуге
Moldova i-a decorat pe salvatorii ruși pentru ajutorul acordat după accidentul din Kaluga

Tragedia s-a produs, sâmbătă dimineața, 4 august, la ora 7:40, pe drumul M3 din Rusia. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbuz de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova. Impactul celor trei mașini a fost filmat de o cameră de bord amplasată pe un autovehicul care tocmai se deplasa în spatele microbuzului cu cetățenii moldoveni.

În urma impactului, nouă persoane au decedat, dintre care șapte cetățeni ai Republicii Moldova. Alți șapte moldoveni au fost răniți. Repatrierea victimelor și a sinistraților a fost efectuată de IGSU al MAI.

79
Tagurile:
decorati, salvatori din Rusia, Kaluga, solidaritate, medalii, accident, ajutor
Тема:
Moldoveni, decedați într-un grav accident la Kaluga (19)
Tematic
Accidentul din Kaluga în care au murit 7 moldoveni: ultima victimă a fost adusă acasă
Filmul care a îndurerat întreaga țară – Iată cum au murit cei șase moldoveni la Kaluga
Accidentul din Kaluga a mai făcut o victimă. Moldoveanul aflat în comă a murit


Загрузка...