Penitenciar

Încă un deținut mort: Explicația Administrației Penitenciarelor

302
(reînnoit 18:31 11.10.2018)
Un deținut a murit astă noapte, la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Un deținut în vârstă de 67 de ani a murit în noaptea de 11 octombrie, în jurul orei 02.25, la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Chișinău.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, acesta nu avea semne de violență pe corp.

Bărbatul suferea de o boală incurabilă și se afla la tratament în Penitenciarul nr.16-Pruncul din data de 1 octombrie curent. În urma investigațiilor medicale efectuate de medicii instituției și ținându-se cont de faptul că pacientul necesita tratament specializat, el a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Urgență.

În perioada spitalizării, starea deținutului s-a agravat brusc. În pofida tratamentului realizat și intervențiilor medicilor, deținutul a decedat.

Despre deces au fost informate organele procuraturii, Inspectoratul de poliție Buiucani, Oficiul Avocatului Poporului și rudele deținutului.

Decesele se țin lanț

Amintim că acesta nu este primul caz de deces în penitenciare în ultima perioadă. Pe 9 octombrie a murit un deținut în vârstă de 64 de ani de la Penitenciarul Pruncul. Iar pe 10 octombrie s-a sinucis un deținut de 42 de ani de la Penitenciarul nr.11-Bălți. Acesta era condamnat la 30 de ani de închisoare.

302
Tagurile:
ANP, detinut, mort, penitenciar, Pruncul
Tematic
Un deținut s-a sinucis într-un penitenciar din Bălți: Detalii
Moarte într-un penitenciar din Chișinău


Загрузка...