explozie

Informații noi despre victimele exploziei din Chișinău

283
(reînnoit 17:06 09.10.2018)
Două victime ale exploziei din Chișinău mai rămân internate în spital. Datele au fost prezentate astăzi, la ședința Comisiei pentru situații excepționale și de urgențe de sănătate publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. La Institutul de Medicină Urgentă mai rămân internate două persoane rănite în urma deflagrației care s-a produs sâmbătă seara într-un apartament situat pe bd. Moscova 11/5 din Chișinău. În urma exploziei au decedat patru persoane, dintre care doi cetățeni străini și un minor. Datele au fost prezentate astăzi, la ședința Comisiei pentru situații excepționale și de urgențe de sănătate publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Potrivit experților, cei doi pacienți beneficiază de tratament medical. Pompierul care a avut de suferit în timpul intervenției va fi transferat la spitalul Ministerului Afacerilor Interne pentru reabilitare, starea lui fiind în afara oricărui pericol. La Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime” este internată o persoană cu reacții post-stres, starea de sănătate fiind satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății sunt cazate 18 persoane. Aceștia sunt consultați de către medicul terapeut, cardiolog și psiholog. Spitalul mai dispune de 21 de locuri pentru cazare, în caz că numărul solicitărilor va crește. La fel, la Sanatoriul ”Constructorul” au fost prevăzute 50 de locuri suplimentare pentru cazarea sinistraților.

Printre persoanele decedate în urma exploziei din Chișinău sunt doi cetățeni străini>>>

De asemenea, în cadrul ședinței, s-a decis acordarea tuturor persoanelor care au avut de suferit de pe urma exploziei, din fondul de ajutoare umanitare a MSMPS, seturi de încălțăminte, alimente și produse de igienă. Totodată, primăria va asigura livrarea produselor alimentare către Spitalul Clinic al MSMPS.

Guvernul a acordat ajutor financiar familiilor celor decedați în sumă de 50 de mii de lei, iar Primăria Capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru reparația locuințelor afectate de explozie.

Sâmbătă seara, în sectorul Râșcani al Capitalei, într-o clădire cu 20 de etaje, situată pe adresa bd. Moscova 11/5, s-a produs o explozie. În urma deflagrației au fost distruse total patru apartamente. Salvatorii au scos duminică seară de sub dărâmături corpurile neînsuflețite ale unei femei de 30 de ani și a copilului ei de 4 anișori. În dimineața zilei de luni, salvatorii au mai scos o femeie în vârstă, care s-a dovedit a fi soția bărbatului de 77 de ani, care a decedat sâmbătă seara la spital. Cei doi sunt cetățeni ai Israelului. 

Salvatorii au anunțat și o versiune preliminară a exploziei de sâmbătă seara. Potrivit acestora, explozia s-ar fi produs din cauza scurgerilor de gaze dintr-o butelie instalată ilegal într-un apartament de la etajul 16.

283
Tagurile:
explozie, Chișinău, gaz, victime
Тема:
Explozie teribilă într-un bloc din sectorul Râșcani - există morți și răniți (46)
Tematic
Imagini de groază: Consecințele exploziei din Chișinău și acțiunile salvatorilor
Explozia din Chișinău: Momentul în care de sub dărâmături este scos un cadavru
Detalii de ultimă oră privind starea persoanelor rănite în urma exploziei din Chișinău


Загрузка...