Expolozie în sectorul Râşcani al Capitalei

Guvernul va acorda despăgubiri familiilor în care sunt persoane decedate în urma exploziei

224
(reînnoit 14:04 07.10.2018)
Premierul a stabilit un prim ajutor pentru familiile în care sunt persoane decedate în urma exploziei din sectorul Râşcani al Capitalei.

CHIŞINĂU, 7 oct — Sputnik. Seful Cabinetului de Miniştri, Pavel Filip, s-a deplasat în dimineaţa zilei de duminică la locul tragediei care a avut loc astă noapte într-un bloc de pe bulevardul Moscovei, 11.

El a discutat cu oamenii care au avut de suferit în urma deflagrației, dar și cu responsabilii care gestionează cazul. Şeful guvernului a anunţat că vor fi acordate primele despăgubiri oamenilor care au avut de suferit în urma exploziei.

„Deocamdată am decis să acordăm câte 50 de mii de lei familiilor în care sunt decedați", a precizat Filip pe pagina sa de Facebook.

Premierul a convocat în această dimineaţă ședința Comisiei Situații Excepționale la care a fost discutată situaţia gravă creată în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei. Filip a declarat că prioritatea numărul unu sunt oamenii: cei răniți, dar și cei rămași fără locuințe.

Şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a informat în cadrul aceleiaşi şedinţe că la faţa locului a fost găsită o butelie cu gaz cu robinetul deschis, care ar şi fi cauzat deflagraţia.

Газовый баллон
© Sputnik / Nicu Goncear
Butelie de gaz

Butelia cu robinetul deschis a fost găsită într-un apartament de la etajul 16 din blocul situat pe bulevardul Moscovei 11, însă a şeful UGSU a precizat că nu se ştie exact la ce etaj a avut loc explozia.

Încă nu s-a terminat totul: Sub dărâmături s-ar putea să mai fie victime>>>

Ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, a confirmat că explozia a fost produsă de scurgerile gaze naturale de la o butelia aflată în apartament și a fost provocată de aprinderea unui simplu chibrit.

224
Tagurile:
50 de mii de le, persoane decedate, despagubiri, familii, Guvern
Тема:
Explozie teribilă într-un bloc din sectorul Râșcani - există morți și răniți (46)
Tematic
Președintele Dodon: Sunt gata să-i ajut pe cei care au rămas fără locuințe
Unde au înnoptat locuitorii blocului afectat de explozie din sectorul Râșcani


Загрузка...