Vama Sculeni

Polițiștii de frontieră au rămas uimiți: Iată ce au descoperit în doar trei zile - Foto

304
(reînnoit 08:02 05.10.2018)
Poliția de frontieră a depistat mai multe ilegalități la punctul de trecere a frontierei Sculeni.

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Un automobil aflat în căutare internațională, două buletine de identitate românești și un permis de conducere rusesc cu indici de falsificare, au fost depistate de către polițiștii de frontieră.

Un autoturism anunțat în urmărire internațională din motiv că a fost furat pe teritoriul României, a fost indisponibilizat în punctul de trecere Sculeni. Șoferul, un cetățean al României, a oferit actele necesare pentru verificările procedurale, în urma cărora s-a constatat că autoturismului de model Peugeot 407 a era căutat de Interpol.

În timpul audierilor, șoferul s-a arătat surprins de veste și a declarat că a procurat legal mașina.

Un alt bărbat s-a prezentat la linia de control în calitate de pasager de pe ruta Chișinău — Paris. În baza unei analize de risc, moldoveanul a fost supus verificărilor suplimentare. Oamenii legii au depistat asupra sa un permis de conducere nevalabil.

Tânărul a declarat că ar fi vorba de o neclaritate, deoarece a absolvit Colegiul Agro-Industrial din orașul Irkutsk în incinta căruia a finisat școala de șoferi și tot acolo a primit permisul de conducere.

Inspectorii Poliției de Frontieră au zădărnicit planurile a încă doi moldoveni ce urmau să se legitimeze în calitate de cetățeni ai României pe teritoriul Germaniei, unde lucrau ca șoferi de camion.

Două cărți de identitate românești au fost depistate în portmoneul unui tânăr din Cantemir. Bărbatul a comunicat că prin intermediul unui necunoscut a intrat în posesia actelor pentru suma de 200 euro „bucata", unul fiind emis chiar pe numele lui, iar cel de-al doilea trebuia să-l transmită unui amic.

304
Tagurile:
buletin de identitate, politisti, vama Sculeni, automobil, permis de conducere, Politia de Frontiera, Moldova
Tematic
Fenomen periculos: Polițiștii de Frontieră din Cahul au rămas fără cuvinte
Poliţia de Frontieră a explicat unde au dispărut 300 de mii de cetăţeni moldoveni

Interzis până la 1 august: Ce nu puteți face în această perioadă

284
(reînnoit 22:29 14.07.2020)
Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit perioada stării de urgență în sănătate publică. Vedeţi în ingograficul Sputnik ce nu aveţi voie să faceţi până pe 1 august.
Interzis  până la 1 august
© Sputnik / Moldova

Cel puțin până în 1 august, se interzice aflarea în locurile publice, păduri, parcuri, alei, plaje etc. în grupuri mai mari de trei persoane.

De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu vor putea părăsi domiciliul fără o necesitate stringentă.

Rămân închise în continuare teatrele, cinematografele, sălile de concerte, dar și cluburile de noapte.

Este interzisă organizarea nunților cumetriilor și altor ceremonii, inclusiv în instituțiile cu statut privat.

Totodată, Comisia Națională pentru Sănătate Publică a decis că se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului.
Întrunirile însă nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

De asemenea, se admite reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pentru a evita sancțiunile, Poliția Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să se conformeze și să se informeze despre decizia CNSP.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

284
Tagurile:
COVID-19, 1 august, interzis
Tematic
O importantă țară europeană a interzis accesul pentru moldoveni: Alte 12 state sunt vizate


Загрузка...
Clădirea președinției

Consiliului Societății Civile, despre legile sociale elaborate de Guvern

31
Membrii Consiliului au venit de asemenea cu propuneri și recomandări de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Membrii Consiliului Societății Civile au salutat pachetul de legi sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, astfel că circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului, a informat președintele Igor Dodon după întâlnirea avută marți cu președinții comisiilor de profil din cadrul acestuia.

”De asemenea a fost apreciat noul sistem de recalculare a pensiilor, lansat în luna iulie curent”, a menționat șeful statului.

În cadrul întrevederii a fost menționată activitatea comisiilor Sănătate; Protecție socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului; Educație; Mass-media și comunicare; Relații interetnice din cadrul Consiliului, Acestea au venit cu propuneri și recomandări concrete de actualizare și îmbunătățire a Strategiei Naționale de Dezvoltare “Moldova 2030”.

”Mi-am exprimat convingerea că dialogul dintre echipa prezidențială și societatea civilă este unul binevenit și trebuie continuat pentru a identifica cele mai optime soluții ce ar conduce la o mai bună funcționare a instituțiilor statului, sporirea calității vieții oamenilor și modernizarea țării”, a subliniat Dodon.

În cadrul întrevederii a avut loc de asemenea un schimb de opinii cu privire la situația curentă în domeniile social, economic, politic, al sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
societatea civila, Guvern, legi
Tematic
Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, promulgate de Igor Dodon - detalii


Загрузка...