Droguri

Incredibil ce făcea un medic din Capitală: Droguri în loc de medicamente

1828
Un medic și o asistentă riscă 15 ani de pușcărie pentru că au comercializat droguri.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Un bărbat și o femeie de 49 și 37 de ani din Chișinău au fost reținuți pentru comercializarea drogurilor sub forma medicamentelor cu efect psihotrop în proporții deosebit de mari. Valoarea drogurilor depistate și a celor realizate până la moment de către suspecți se ridică la peste 200.000 lei.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, s-a stabilit că bărbatul activează ca medic neurolog la un spital din Capitală, iar femeia este consumator și traficant.

Medicul comercializa medicamente cu efect psihotrop și elibera rețete false care permiteau consumatorilor de droguri să procure din farmacii medicamente care se află sub controlul statului ca având efecte psihotrope.

În urma mai multor măsuri speciale de investigații efectuate în cadrul cauzei penale, suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce comercializau droguri, fiind efectuate achiziții de control.

Totodată, în urma perchezițiilor, în biroul de serviciu al medicului au fost ridicate mai multe pastile și cutii a medicamentelor cu efect psihotrop, rețete care urmau să fie completate pentru persoane terțe, având pe ele imprimată ștampila umedă.

La domiciliul suspectului au mai fost ridicate rețete similare cu ștampila aplicată însă fără completarea denumirii preparatului, precum și medicamente cu efect psihotrop.

La domiciliul femeii au fost depistate și ridicate rețete necompletate ștampilate și semnate de medic, precum și mai multe medicamente cu efect psihotrop.

Suspecții sunt arestați pe un termen de 30 de zile și riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

1828
Tagurile:
droguei, asistenta, medici, Moldova
Tematic
Droguri extrem de periculoase vândute în Capitală: Iată cum acționau comercianții
Îngrozitor: Iată cum arată o speluncă de droguri din Capitală – Video


Загрузка...