penitenciar

Deținutul care a încercat evadeze din penitenciar s-a sinucis

139
(reînnoit 11:11 28.09.2018)
Deținutul în vârstă de 49 de ani nu avea semne de moarte violentă. Despre constatarea decesului, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de Poliţie din Leova, organele de procuraturii, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Deținutul de la închisoarea din Leova, care a încercat miercuri seara să evadeze din penitenciar, s-a spânzurat în celulă. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost depistat în această dimineață de gardieni în timpul controlului de rutină.

Deținutul în vârstă de 49 de ani nu avea semne de moarte violentă. Autoritățile penitenciarului au chemat medicii de la salvare, care au desfășurat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Despre constatarea decesului, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de Poliţie din Leova, organele de procuraturii, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

Administrația Națională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă internă, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.

Miercuri seara, deținutul a încercat să evadeze din penitenciar. Acesta a fost observat de un gardian în timp ce se pregătea să sară gardul de protecție. 


139
Tagurile:
ANP, sinucidere, deținut, penitenciar
Tematic
Un deținut de 23 de ani de la Penitenciarul din Cricova a murit
Violențe într-un penitenciar din țară. Un grup de deținuți a atacat gardienii


Загрузка...