accident

Se schimbă regulile de constatare a accidentelor rutiere în Moldova

412
(reînnoit 16:03 27.09.2018)
Poliția nu va ieși la documentarea accidentelor rutiere care se vor produce pe drumurile din Moldova. Aceasta se va întâmpla doar în anumite condiții.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Accidentele rutiere soldate doar cu daune materiale nesemnificative ar putea fi documentate printr-o procedură simplificată de constatare amiabilă. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări ale legislației în acest sens.

Inițiativa legislativă aparține deputatului socialist Adrian Lebedinschi și prevede că procedura de constatare amiabilă se va aplica în cazul accidentelor soldate doar cu deteriorarea nesemnificativă a vehiculelor, fără cauzare de leziuni corporale victimelor. 

Potrivit documentului, șoferii implicați în accident trebuie să dețină polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto sau certificatul de asigurare ”Cartea Verde” și să semneze benevol formularul de constatare amiabilă de accident.

Proiectul definește și noțiunea de deteriorare nesemnificativă a vehiculelor care presupune deteriorarea cauzată prin avariere, suma căreia nu depășește 20 de mii de lei.

Formularul de constatare amiabilă de accident prevede în mod obligatoriu informaţii despre circumstanţele producerii accidentului, datele personale de identificare ale conducătorilor şi autovehiculelor implicate, datele din poliţele de asigurare RCA sau certificatul de asigurare „Cartea Verde”, daunele cauzate autovehiculelor, precum şi alte informaţii stabilite în actele normative ale autorităţii de supraveghere. Formularul va conţine două pagini autocopiative, cu aceeaşi valoare juridică şi vor fi eliberate asiguratului de către asigurator, odată cu poliţa de asigurare RCA sau la cerere.

În opinia autorului, noua procedură este o soluţie de constatare a faptelor, circumstanţelor şi a persoanei vinovate de producerea accidentului, alternativă procedurii aplicate de către angajaţii organelor afacerilor interne, ai unităţilor de pompieri şi ai procuraturii şi este aplicabilă prin voința benevolă a părților.

Procedura simplificată se va aplica în cazul accidentelor în care sunt implicate doar două autovehicule, accidentul este soldat cu daune materiale nesemnificative și nu sunt vătămări corporale.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

412
Tagurile:
agent de circulație, politie, Parlament, accident
Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (226)
Tematic
Din 1 octombrie, șoferii de taxi vor fi obligați să activeze conform unor noi reguli
Șoferii din Moldova vor avea două permise de conducere

Gaz mai ieftin: ANRE a micșorat tarifele pentru consumatori

35
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o decizie prin care s-a micșorat tariful la gazele naturale.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Tarifele la gazele naturale au scăzut cu 12,2%. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
ANRE, gaz, tarife
Tematic
Gaz mai ieftin de la 1 octombrie: Cu cât vor scădea tarifele


Загрузка...
Viorica Dumbrăveanu

Vești bune de la Dumbrăveanu în privința situației pandemice

41
A scăzut numărul pacienților care se afla în stare gravă din cauza virusului COVID-19, dar și a celor intubați. Despre aceasta a anunțat Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Executivului.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat situația pandemică din țară în cadrul ședinței de Guvern. Dumbrăveanu a precizat că avem tendințe pozitive, iar în prezent specialiștii depun mai mult efort în nordul țării, unde săptămâna trecută s-a înregistrat un număr mai mare de infectări. 

"Conform datelor, în prezent, în instituțiile medicale spitalicești avem 2700 de persoane internate. A scăzut numărul cazurilor grave. Dacă am avut o medie de 300 de persoane în stare gravă, acum media este de 200. Totodată, a scăzut considerabil numărul persoanelor care sunt intubate. Dacă am avut o medie de 60 de persoane, acum avem 30 de persoane intubate. A descrescut și numărul persoanelor de gravitate medie. A descrescut și numărul persoanelor care se tratează acasă. Timp de 2 săptămâni am menținut 8 mii de persoane, acum sunt 7 mii, dar oricum în scădere. Situația e controlabilă, locuri sunt în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă", a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu. 

Premierul Ion Chicu a întrebat-o pe Viorica Dumbrăveanu la ce etapă se află pregătirea secțiilor de votare pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. 

"Toate echipamentele de protecție pentru membrii echipelor CEC au fost procurate, inclusiv măști de protecție pentru alegătorii care vor veni la secții. Pe parcursul zilei de ieri și azi au fost deja distribuite. Toate măsurile de sănătate se aduc la cunoștință și deja urmează fiecare în parte să le implementeze", a spus ministrul Viorica Dumbrăveanu. 

Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 72 460. De la începutul pandemiei, 53 201 pacienți s-au vindecat de COVID-19, iar 1 710 au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
Spital, Virus, pandemie, COVID-19
Tematic
Pierdere imensă: Un cunoscut medic a fost răpus de COVID-19
Nicolae Botgros, internat la Urgență cu COVID


Загрузка...