Pensionar

Reguli noi la recalcularea pensiei: Ce se va schimba

887
(reînnoit 14:45 27.09.2018)
Reexaminarea pensiei nu va putea fi solicitată mai des decât o dată la doi ani.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre care conține un șir de modificări la Regulamentul cu privire la modalitatea de calculare a pensiilor și de confirmare a stagiului de cotizare pentru stabilirea acestora.

Potrivit modificărilor propuse, pensionarii care activează sau au activat în câmpul muncii după realizarea dreptului la pensie pentru limită de vârstă vor putea solicita reexaminarea pensiei nu mai des decât o dată la 2 ani, cu condiția că pensia calculată după reexaminare este mai mare decât cea aflată la plată. Această prevedere ar urma să fie aplicată după finalizarea procesului de reexaminare a pensiilor stabilite până la 1 ianuarie 2019.

Regulamentul este completat cu un nou punct care prevede că reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă, stabilite până la 1 ianuarie 2019, se efectuează în raport cu stagiul de cotizare acumulat după reexaminarea dreptului la pensie pentru limită de vârstă, conform eșalonării din acest tabel:

Perioada de stabilire a pensiilor
Perioada de stabilire a pensiilor

Guvernul a propus proiectul spre consultări publice.

887
Tagurile:
modificari, recalcularea pensiei, reguli noi, regulament, Moldova
Tematic
S-a schimbat vârsta la care pot ieși la pensie bărbații și femeile din Moldova
Parlamentul a decis: Ce se va întâmpla cu pensiile unor cetățeni ai Moldovei
Dreptul la pensionarea anticipată ar putea fi reintrodus în Moldova


Загрузка...