Poliția

Important pentru polițiști: Ce trebuie facă în cel mai scurt timp

229
Polițiștii care stau în chirie pot primi indemnizații: iată ce trebuie să facă pentru a beneficia de acestea.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Mai mult polițiști vor beneficia de compensația pentru chirie. Este vorba de 70 de angajați din mai multe subdiviziuni ale Inspectoratului General al Poliției din toată țara, inclusiv două familii de polițiști.

IJP explică în ce mod pot beneficia polițiștii de compensația pentru chirie.

Astfel, candidații trebuie să prezinte un document care să ateste că nu au în proprietate o locuință, certificatul de căsătorie şi copia contractului de închiriere a apartamentului, iar comisia de profil va examina va adopta decizia de compensare a cheltuielilor de chirie.

Persoanele interesate pot afla mai multe informații din Regulamentul cu privire la modul de achitare a indemnizației pentru închirierea spațiului locativ funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit Regulamentului aprobat de Guvern în luna iulie, beneficiari ai acestuia sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ, inclusiv cămin, la locul de muncă și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă.

Suma indemnizației acoperă costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu poate depăși salariul de funcție al angajaților. În plus, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.

229
Tagurile:
IGP, indemnizatii, chirie, politisti
Tematic
Gata cu hoțiile în Moldova – Big Brother sare în ajutorul polițiștilor moldoveni
Rușinos și criminal: Iată ce a făcut un polițist de patrulare


Загрузка...