penitenciar

Alertă la o închisoare din țară. Un gardian a fost nevoit împuște din arma din dotare

171
(reînnoit 11:04 27.09.2018)
Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta interna pe acest caz, pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Un deținut de la Penitenciarul din Leova a încercat să evadeze din închisoare. Tentativa a avut loc miercuri seara. Pușcăriașul a încercat să scape de detenție, sărind gardurile de protecție ale instituției penitenciare. 

Un gardian care stătea de pază a observat cum deținutul, în vârstă de 49 de ani, încearcă să sară gardul și l-a somat să se oprească. Pușcăriașul a ignorat somațiile și și-a continuat planul de evadare. 

Potrivit Autorității Naționale a Penitenciarelor, pentru a-l opri, gardianul a fost nevoit să tragă o împușcătură de avertizare. Condamnatul a fost reținut, fără a i se cauza suferințe fizice.

Despre comiterea tentativei de evadare au fost sesizate Inspectoratul de Poliție din  Leova, Procuratura și Oficiul Avocatului Poporului. Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta interna pe acest caz, pentru a stabili circumstanțele faptei.

171
Tagurile:
impuste, detinut, arma, Leova, penitenciar, evadare
Tematic
Violențe într-un penitenciar din țară. Un grup de deținuți a atacat gardienii
Peste 20 de deținuți din Moldova au fost internați la spital


Загрузка...