Chișinău

Traficul va fi dat peste cap în următoarele zile: Iată ce străzi vor fi închise

275
(reînnoit 16:22 17.09.2018)
Pe strada Tighina din Capitală transportul nu va circula până în data de 21 octombrie.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Primăria municipiului Chişinău informează că începând de astăzi și până în data de 21 octombrie va fi sistată circulaţia transportului pe strada Tighina, tronsonul cuprins între străzile Bucureşti — Alexei Şciusev, în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a reţelelor de apeduct şi canalizare.

Ruta de autobuz nr. 9:
Tur — de pe str. Tighina pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Ismail, str. Alexandru Bernardazzi, str. Tighina, str. Alexe Mateevici, str. Pan Halippa, str. Ion Inculeţ şi în continuare pe traseul stabilit.

Rutele de microbuz nr. 125 şi 191:
Tur — de pe str. Bucureşti pe str. Ismail, str. Alexandru Bernardazzi, str. Tighina, str. Alexe Mateevici, str. Pan Halippa, str. Ion Inculeţ şi în continuare pe traseele stabilite.

Rutele de microbuz nr. 178 şi nr. 192:
Tur — de pe str. Tighina pe str. Bucureşti, str. Vasile Alecsandri şi în continuare pe traseele stabilite.

Ruta nr. 190:
Tur — de pe str. Tighina pe str. Bucureşti, str. Ismail, str. Alexandru Bernardazzi, str. Tighina, str. Alexe Mateevici, str. Pan Halippa, str. Ion Inculeţ şi în continuare pe traseul stabilit. Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

275
Tagurile:
dat, strazi, peste, inchise, cap, trafic, Moldova
Tematic
Trafic dat peste cap: Nici un troleibuz nu circulă în centrul Capitalei – Video
Poliția de Frontieră

Informații actualizate de la Poliția de Frontieră: Oamenii continuă vină acasă

27
(reînnoit 08:44 28.05.2020)
Moldovenii continuă să revină acasă. În decurs de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Timp de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 968 de traversări. La frontiera cu România au fost înregistrare 1 268 de treceri, iar la cea cu Ucraina - 546. De asemenea, 154 de cetățeni au ajuns în Moldova cu avionul. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat și unele încălcări. Ei au constatat că două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, un caz de trafic ilegal de bunuri, o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, o încălcare a regulilor de folosire a vinietei, o persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 5 027 de persoane și completate 1 986 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Oamenii continuă să sune la Linia Verde. În decurs de 24 de ore s-au înregistrat 377 de apeluri de la cetățeni. La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
oameni, Poliția de Frontieră
Tematic
Ultimele informații de la Poliția de Frontieră: Câți oameni au intrat în țară


Загрузка...
piață comercială

Cumpărătorii trebuie știe asta: Ce reguli trebuie respectate în piețe, la redeschidere

73
(reînnoit 22:52 27.05.2020)
Reluarea activității piețelor comerciale prevede respectarea unui set de măsuri de protecție și de prevenire a infecției COVID-19. Care sunt acestea.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Reluarea activității piețelor comerciale este condiționată de un șir de măsuri de protecție și prevenire a răspândirii noului coronavirus. Astfel, administrația piețelor și operatorii economici de pe teritoriul piețelor comerciale vor asigura organizarea și efectuarea, până la reluarea activității, a dezinfecției întregului utilaj de lucru, a utilajului frigorific, a spațiilor de depozitare și comercializare a mărfurilor, a tejghelelor și a întregului teritoriu.

Totodată, vor fi organizate ieșiri și intrări separate pentru fluxul de cumpărători care vor fi atenționați despre obligația de a respecta distanța fizică.

De asemenea, va fi monitorizată starea de sănătate a angajaților, va fi efectuată termometria la începutul zilei de muncă. În caz de depistare a unor simptome ale infecției respiratorii acute, angajatul nu este primit la serviciu. Acesta va sta în autoizolare și neapărat va informa medicul de familie despre starea de sănătate.

Toți angajații piețelor vor fi asigurați cu echipament de protecție și soluții dezinfectante pentru respectarea igienei mâinilor. În halele de comerț suplimentar vor fi instalate, după posibilitate, ecrane de protecție sau vor fi utilizate viziere. Locurile comerciale vor fi amenajate cu respectarea unei distanțe de doi metri între ele.

Obligatoriu se va efectua termometria la intrarea în piață a fiecărui cumpărător. Nu vor avea acces persoanele cu stare febrilă. Ele vor fi informate despre necesitatea consultării medicului.

Pentru cumpărători vor fi instalate în locuri vizibile și accesibile dozatoare cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor.

La sfârșitul fiecărei zile se va efectua dezinfecția inventarului de lucru, utilajului frigorific, spațiilor de depozitare și comercializare a produselor, tejghelelor și a întregului teritoriu.

Organele competente vor asigura monitorizarea respectării măsurilor stipulate în prezenta instrucțiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Piețe, piețe comerciale, protejarea pieței


Загрузка...
Twitter, imagine de arhivă

Twitter a explicat de ce postările lui Trump au fost marcat cu ”ecusonul neadevărului”

0
Serviciul de Securitate al rețelei de socializare Twitter explică de ce a marcat ”tweet-urile” președintelui american ca fiind false.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Serviciul de securitate al Twitter a explicat de ce a marcat două tweet-uri ale președintelui american Donald Trump despre votul poștal din California ca fiind neadevărate, informează RIA Novosti.

Mai devreme, sistemul rețelei de socializare Twitter a desemnat unul dintre mesajele lui Trump că ar conține o minciună și a plasat o pictogramă de avertizare, care sugerează utilizatorilor să se familiarizeze cu faptele despre votarea prin poștă.

Link-ul din această semnătură duce la o pagină specială de pe Twitter, care începe cu un link către un articol din Politico sub titlul „Trump face declarații nefondate conform cărora votarea prin poștă duce la falsificarea rezultatelor”.

Următorul este un scurt extras de pe Twitter din trei puncte, în care sunt enumerate ceea ce Trump a spus în mod incorect, iar mai jos este o selecție de publicații pe același subiect.

"Am adăugat o notă la cele două înregistrări ale președintelui american Donald Trump despre planurile de votare prin poștă în California ca parte a politicii noastre de corectitudine pentru evenimente publice. Credem că aceste tweet-uri pot genera confuzie în rândul alegătorilor despre ceea ce ei ar trebui să facă, să primească buletinul de vot și să ia parte la procesul electoral", precizează serviciul de securitate al rețelei de socializare într-un comunicat.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat că va reglementa sau „închide” complet rețelele de socializare dacă continuă să astupe vocile conservatorilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Trump, Twitter
Tematic
Premieră: Război între Trump și Twitter, acuzații de ”Amestec în alegerile prezidenţiale”


Загрузка...