marsul unionist

Unioniștii au ajuns în centrul orașului Chișinău

166
(reînnoit 13:00 01.09.2018)
Unioniștii scandează la această oră în PMAN „România Mare trece de hotare„ și cântă cântece cu caracter unionist. De asemenea, în PMAN a fost adus un tricolor imens.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Câteva sute de oameni, care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România, s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunării Naționale în cadrul unei acțiuni pe care ei o numesc ”Marșul Centenarului”.

Potrivit organozatorilor, ”Marșul Centenarului” este o acțiune comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, care a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia spre Chișinău. 

La mitingul de la Chișinău au fost observați membri ai unor partide din Moldova. Este vorba despre Partidul Unității Naționale, condus de fostul liberal Anatol Șalaru și PL-ul lui Mihai Ghimpu. La eveniment sunt prezenți și unii deputați din Parlamentul de la București, este vorba despre Constantin Codreanu. 

Până a ajunge la Chișinău, participanții la Marșul Centenarului au urmat traseul Călărași-Sadova-Lozova-Strășeni-Vatra. 

Unioniștii scandează la această oră în PMAN ”România Mare trece de hotare”, ”Unire”, ”Trăiască România Mare„ și cântă cântece cu caracter unionist. De asemenea, în PMAN a fost adus un tricolor imens. 

Oamenii legii se află în preajmă pentru a asigura ordinea publică pe parcursul desfășurării evenimentului organizat de unioniști.  


166
Tagurile:
marsul unionist, centenarul unirii, Romania, Moldova
Tematic
Noi detalii în scandalul de la hotarul moldo-român
MAEIE al Republicii Moldova s-a grăbit să dea răspuns MAE de la București
Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat la MAE român


Загрузка...