Imagine simbol: Reținere

Afacere ilegală pe picior mare: Au fraudat statul de 3 milioane de lei

395
(reînnoit 13:41 28.08.2018)
Cinci persoane au fost reținute de oamenii legii fiind suspectate de evaziune fiscală.

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Cinci persoane, dintre care trei angajați ai Serviciului Fiscal de Stat și doi administratori de firme au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Suspecții au prejudiciat bugetul de stat cu circa 3 milioane de lei.

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul a două cauze penale, abuz de serviciu și evaziune fiscală. În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracțional au elaborat şi realizat un plan criminal complex pentru a obține profit ilicit în urma eschivării de la achitarea impozitelor și taxelor la buget, având în posesia s-a secția de producere și depozit a alcoolului etilic nedeclarat la organele fiscale.

Astfel, angajații Serviciului Fiscal de Stat ar fi favorizat, începând cu anul 2018, accesul factorilor de decizie a întreprinderii în depozitele sigilate ale unui post fiscal din Orhei, unde erau depozitate cantități de alcool etilic.

Ulterior, angajații firmelor, ar fi preluat şi comercializat circa 35 de mii de litri de alcool etilic în sumă de peste 4 milioane de lei, fără întocmirea actelor fiscale, prejudiciind astfel interesele şi bugetul public în proporții deosebit de mari. În data de 21 iunie, în urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că de pe teritoriul întreprinderii a ieșit un camion de model "Volvo" cu o cisternă destintă transportării produselor lechifiate.

Ulterior, polițiștii au stopat camionul care transporta 7 tone de alcool etilic, 7 tone de alcool brut și 10 tone de vin, fără acte de proveniență. Camionul și marfa depistată au fost ridicate și anexate ca corp delict la cauza penală. Concomitent, polițiștii sub conducerea procuraturii municipiul Chișinău, au descins pe teritoriul întreprinderii vizate, fiind constatat faptul producerii și comercializării alcoolului etilic fără acte de proveniență.

Dovadă și probă a celor menționate servesc declarațiile martorilor care confirmă faptul că angajații Inspectoratului Fiscal au permis sustragerea alcoolului din depozitele sigilate de către organul fiscal. În data de 23 august, au fost efectuate 20 de percheziții la domiciliile suspecților dintre care un șef de direcție și doi inspectori ai Insectoratului Fiscal de Stat, precum și la doi factori de decizie a firmei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă totală de peste 1,1 milioane de lei, înscrisuri de tip ciornă privind activitatea frauduloasă a întreprinderii cât și alte probe concludente. Astfel, trei angajaţi ai Serviciului Fiscal de Stat și doi administratori de firme au fost reținuți pentru 72 de ore.

Ca urmare a probelor acumulate, a fost pornită cauza penală pentru abuz de serviciu pe faptul acțiunilor ilegale a angajaților Serviciului Fiscal de Stat. Dacă se vor găsi vinovați, aceștia riscă amendă de până la 5 875 000 de lei sau închisoare până la șase ani.

La fel, a fost pornită o altă cauză penală pentru evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor şi organizațiilor, pe faptul acțiunilor ilegale comise de administratorii firmelor. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de până la 17 500 000 sau închisoare de până la 5 ani cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

395
Tagurile:
3000000 lei, fraudat statul, picior mare, afacere, INI, Moldova
Tematic
Ce vor păți clienții întreprinderii de construcții la care s-au efectuat percheziții
Procurorii au descins la ASEM. Cine este vizat de percheziții
Ștefan Gheorghiță

Medic, despre regulile ce trebuie respectate în ziua alegerilor

36
(reînnoit 21:43 26.10.2020)
Alegerile prezidențiale din acest an se vor desfășura doar cu respectarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Iată ce trebuie să cunoască moldovenii în ziua votării.
Medic, despre regulile ce trebuie respectate în ziua alegerilor

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șeful Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Națională pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a menționat că sănătatea cetățenilor este primordială, iar pentru a evita complicațiile autoritățile au elaborat un plan de acțiuni pe care va trebui să-l respecte fiecare cetățean cu drept de vot pe 1 noiembrie.

Astfel, pentru toate secțiile de votare au fost procurate mijloace de protecție: măști, mănuși, soluții dezinfectante pentru mâini, soluții dezinfectante pentru suprafețe, viziere, termometre și costume de protecție. Alegătorii vor fi obligați să respecte distanța fizică de minim 1,5 metri, să respecte regulile de igienă și să se prezinte la vot cu pixuri personale.

"Cetățenii care nu se pot deplasa fizic la secția de votare, inclusiv cei care manifestă simptome respiratorii acute vor putea să-și exercite dreptul la vot la locul aflării acestora în ziua alegerilor. Îndemnăm oamenii să manifeste maximă responsabilitate și prudență pentru a evita consecințele nefaste asupra sănătății celor din jur", a remarcat Ștefan Gheorghiță.

Pe 1 noiembrie, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale. În total, pe teritoriul țării vor fi deschise 2143 secții de votare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

36
Tagurile:
secții de votare, alegeri prezidențiale, reguli, medic


Загрузка...
ONU

Avertizare ONU: Risc de falsificare a preparatelor anti-COVID-19

55
(reînnoit 19:57 26.10.2020)
Organizația Națiunilor Unite avertizează guvernele asupra pericolului de falsificare a medicamentelor și vaccinurilor anti-COVID de către anumite structuri criminale.

CHIȘINĂU, 26 octombrie - Sputnik. Criminalitatea organizată este foarte activă în domeniul producției de medicamente și vaccinuri contrafăcute anti-coronavirus, a declarat pentru RIA Novosti director executiv al Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), Ghada Wali.

”Guvernele, spitalele și diverse organizații se grăbesc să cumpere echipamente de protecție și cererea este mare, astfel încât medicamentele contrafăcute și echipamentele de protecție personală falsificate sunt un risc și aici este activă criminalitatea organizată. Ne așteptăm ca acestea vor fi active pe toată durata dezvoltării vaccinului”, a avertizat Wali.

Ea a spus că UNODC a avertizat guvernele asupra rolului pe care l-ar putea juca criminalitatea organizată în producția de medicamente contrafăcute, în afacerea cu vaccinuri, profitând de lipsa preparatelor atunci când oamenii din mai multe țări sunt preocupați de aflarea vaccinurilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
avertizare, COVID-19, medicamente, falsificare, ONU
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Avertisment ONU: COVID-19 ar putea declanșa o criză alimentară la nivel global


Загрузка...
Exoschelet din titan

Superarma unică pe care Rusia o va obține în curând - detalii

0
(reînnoit 23:27 26.10.2020)
Superarma rusească urmează să ajungă în dotarea unităților forțelor speciale până în 2025, iar până în 2030 - să fie disponibilă întreaga Armată rusă.

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Revista americană The National Interest a relatat despre ultimele realizări rusești menite să sporească capacitatea infanteriștilor, informează RIA Novisti.

Potrivit publicației, Armata rusească dezvoltă tehnologii care vor spori gradul de informare a soldatului privind situația de luptă, vor minimiza eforturile fizice ale  acestuia și vor reduce riscul pentru viață.

Vorbim despre echipamentul de luptă ”Sotnik”, de nouă generație, dezvoltat de Rostec, care va înlocui actualul costum ”Ratnik” al soldaților. Promisorul exoschelet va fi dotat cu un număr mare de componente de înaltă tehnologie, dintre care unele au fost deja elaborate.

Acestea includ, între altele, încălțări antimină, costum anti-radar și o țesătură specială datorită căreia soldatul nu poate fi detectat în lumină infraroșie.

Astfel de echipamente pot fi integrate cu microdrone care vor oferi informații despre câmpul de luptă, de la camerele de bord la panoul de pe casca soldatului sau ochelari asemănători cu Google Glass, scrie publicația.

„În prezent <...> se formează și se constituie profilul unui echipament de luptă de perspectivă pentru militari, care prevăd introducerea de elemente ce sporesc capacitățile fizice ale ostașului”, îl citează revista pe comandantul-șef al Forțelor Terestre, generalul Oleg Saliukov.

Dezvoltarea echipamentelor pentru exoscheletul de nouă generație va dura din 2020 până în 2023.

Este planificat ca unitățile forțelor speciale rusești să fie dotate cu echipamente ultramoderne până în 2025, iar până în 2030 - întreaga armată rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, arma
Tematic
Dezvăluiri despre super-arma rusească Avangard: Niciun sistem de apărare n-o poate detecta
Cum a revenit pe pământ echipajul care pilota nava spațială Soyuz MC-13 - Video


Загрузка...